Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μητέρα αυτιστικού παιδιού κατέγραψε τις δασκάλες του να τον κοροϊδεύουν φριχτά

Μια μητέρα αναγκάστηκε να καταγράψει μυστικά αυτό που υποπτευόταν: πως οι δασκάλες της Hope Academy κορόιδευαν ανηλεώς και έκαναν απρεπή σχόλια για τον 12χρονο μαθητή Camden Davis.

Η μητέρα του, Milissa Davis, έστειλε μια μέρα το παιδί της στο σχολείο με ένα μαγνητόφωνο μέσα στην τσάντα του, έχοντας υπόνοιες πως κάτι έτρεχε με τον μικρό και τις δασκάλες του, μιας και ο αυτιστικός Camden είχε γίνει επιθετικός στο σπίτι και έβρεχε ξαφνικά το κρεβάτι του.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο WBRZ, όταν άκουσε η μητέρα την ηχογράφηση, δεν πίστευε κυριολεκτικά στα αυτιά της: «Γράφεις απλά τη λέξη. Τι είναι τόσο δύσκολο με αυτό;», ακούγεται να του λέει η δασκάλα και όταν ο μικρός βγάζει έναν ήχο, εκείνη είναι και πάλι εκεί να τον κοροϊδέψει. «Camden, γιατί δεν έχεις γράψει τίποτα;», ξαναχτυπά η δασκάλα, «γι’ αυτό δεν μπορείς να καθίσεις με κανέναν. Να το πεις στη μαμά σου αυτό».

Μια άλλη ακούγεται επίσης να λέει: «Για να δούμε τι θα έκαναν με αυτόν σε ένα @@@ δημόσιο σχολείο… Δεν θα τα κατάφερνε ούτε για ένα λεπτό». «Ήθελα να κλάψω, να ουρλιάξω», είπε η μητέρα του όταν άκουσε την ηχογραφημένη συνομιλία, «όταν σκέφτομαι πως έστελνα τον γιο μου εκεί κάθε μέρα και ότι αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν και δεν ήξερα τίποτα».

Η διευθύντρια του ειδικού σχολείου Linda Stone, αφού έδιωξε τις δυο δασκάλες που ακούγονται στην ηχογράφηση, δήλωσε κατόπιν στο δίκτυο: «Αυτό είναι εξαιρετικά ατυχές και απολογούμαστε ειλικρινά στην οικογένεια. Συνεχίζουμε να καλωσορίζουμε μια συνάντηση με την οικογένεια».

Αφού αποκάλεσε «ειδεχθές» το υλικό, υποσχέθηκε πως το θέμα δεν θα κλείσει με την απλή απόλυση των δύο εκπαιδευτικών, αλλά θα ζητηθούν και ποινικές ευθύνες…

localStorage.clear();


Πηγή