Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μηταράκης για τους 38 μετανάστες στον Έβρο: Σώθηκαν όλα τα παιδιά -Σε αφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό μίλησε ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης επαναλαμβάνοντας πως η Τουρκία ασκεί πιέσεις στα σύνορα, κάτι που δεν μεταφράζεται σε ροές στη χώρα μας.

Τα Σώματα Ασφαλείας κάνουν τη δουλειά τους και προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα ξεκαθάρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τονίζοντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου πως βλέπουμε τις δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας με το 2021 να αποτελεί τη χρονιά ρεκόρ, επισημαίνοντας πως τα

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο μέτωπα όσον αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Από τη μια, όπως επεσήμανε υπάρχει η Τουρκία και οι λαθροδιακινητές και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Αριστερά η οποία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα για να «μας εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Ευρωπαϊκή Αριστερά, ΜΚΟ και αριστερά Μέσα καταγγέλλουν την Ελλάδα για να πετύχουν χαλαρότερη πολιτική στην προστασία των συνόρων από την χώρα μας», ενώ ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ξεκάθαρος, «δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι, δεν θα ξαναζήσουμε 1 εκατ. ροές όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Βλέπουμε μία αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με το περιστατικό στον Έβρο επανέλαβε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι όλα τα παιδάκια που ήταν στη νησίδα διασώθηκαν. Οπως επεσήμανε στην λίστα της ΜΚΟ που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπήρχαν τέσσερα παιδιά και στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή, τέσσερα παιδιά. Συνέχισε δε λέγοντας πως «από όταν έκανα τις αποκαλύψεις στη Βουλή, βλέπουμε μία αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή