Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μηταράκης: Η παράνομη διακίνηση μεταναστών είναι big business

«Νόμιμη η προστασία των συνόρων μας στη θάλασσα» υπογράμμισε ο Νότης Μηταράκης, με τον υπουργό Μετανάστευσης να δίνει απαντήσεις για το θέμα των επαναπροωθήσεων.

Η παράνομη διακίνηση μεταναστών είναι big business, (τεράστια επιχείρηση), και το γεγονός ότι προστατεύουμε τα σύνορά μας έχει οδηγήσει σε απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ υποστήριξε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης μιλώντας στην Επιτροπή Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνεδρίασε στη Βουλή των Ελλήνων.

Μηταράκης: Η Ελλάδα έχει «κόψει» 150 εκατ. ευρώ με τις αποτροπές από τους λαθροδιακινητές

Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι πλέον πύλη εισόδου -Αποτελεί μόλις το 4% των αφίξεων μεταναστών στην ΕΕ

«Δεν υπάρχει καμία καταγγελία για επαναπροωθήσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της Συνέλευσης σχετικά με καταγγελίες για επαναπροωθήσεις, ο κύριος Μηταράκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ούτε βεβαίως καταδίκη της Ελλάδας και συμπλήρωσε ότι «η προστασία των συνόρων είναι νόμιμη σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως και στη θάλασσα μπορούμε να προστατεύουμε τα σύνορα μας».

Τα μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας την ανάγκη χάραξης μιας ενιαίας και αρραγούς ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, «τα κοινά σύνορα οφείλουμε να τα προστατεύουμε ακόμα και από νέας γενιάς παραβιάσεις που εργαλειοποιούν τον ανθρώπινο πόνο».

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα εξακολουθήσουμε να ασφαλίζουμε τα σύνορά μας και να μην ανεχόμαστε την εργαλειοποίηση των προσφύγων

Στην ανάγκη για μια στρατηγική που θα προβλέπει ίση κατανομή βαρών από όλες τις χώρες και ταχείες διαδικασίες εστίασε η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, για να συμπληρώσει ότι εμείς «θα εξακολουθήσουμε να ασφαλίζουμε τα σύνορά μας και να μην ανεχόμαστε την εργαλειοποίηση των προσφύγων».


Πηγή