Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μηταράκης: Συναντήσεις στο Κατάρ με επίκεντρο τη μεταναστευτική κρίση

Το Κατάρ επισκέφθηκε ο υπουργός Μετανάστευση και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο Έλληνας υπουργός, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Ντόχα, συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Dr. Ali bin Saeed bin Smaikh Al Marri, την υφυπουργό Εξωτερικών, Lolwah Al Khater, και τον ταξίαρχο Abdulaziz bin Faisal Al Thani, γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου και του ιδίου του κ. Μηταράκη, οι συνομιλίες του υπουργού επικεντρώθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ως χώρα πρώτης γραμμής.

Επίσης, ο κ. Μηταράκης αντάλλαξε απόψεις για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, δεδομένης και της εμπλοκής του Κατάρ σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Αφγανών και πολιτών άλλων κρατών στη χώρα.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη συντονισμού των διεθνών προσπαθειών για σταθεροποίηση της κατάστασης που επικρατεί στο Αφγανιστάν.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Κατάρ να ενταχθεί στο σύστημα άρσης της υποχρέωσης θεωρήσεων για τον χώρο Σένγκεν.

Τέλος, οι Αρχές του Κατάρ προσκάλεσαν τον κ. Μηταράκη να συμμετάσχει στο ετήσιο Φόρουμ της Ντόχα, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Μαρτίου 2022.


Πηγή