Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Μητσοτάκης: Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δε γίνεται 

Τα σενάρια ανασχηματισμού διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές, καθώς η φημολογία για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και δη άμεσα (δηλαδή πριν την επέτειο της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις 7 Ιουλίου) λειτουργεί ανασταλτικά στο κυβερνητικό έργο.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

«Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης», ανέφερε σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία» επισήμαιναν οι ίδιες πηγές και υπογράμμιζαν ότι σε όλες τις μετρήσεις η κυβέρνηση έχει υψηλά επίπεδα αποδοχής.

Είναι γεγονός πάντως ότι, όπως έχει γράψει το Newsbeast, στο κυβερνητικό στρατόπεδο συζητείται πάλι έντονα το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και μάλιστα άμεσα, δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, όταν θα έχει προχωρήσει η επόμενη φάση άρσης των περιορισμών. Άλλα γαλάζια στελέχη τοποθετούν τυχόν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα λίγο αργότερα, τον Ιούλιο, ή και τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν τη ΔΕΘ. Το βέβαιο είναι πως υπουργοί και υφυπουργοί αγωνιούν για τα σχέδια του πρωθυπουργού, με το Μαξίμου να ανησυχεί για τις συνέπειες αυτής της ενασχόλησης καθώς και για αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα.


Πηγή