Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μητσοτάκης από Πετρούπολη: Θα συνεχίσουμε την πορεία προς το μέλλον ή θα ξαναγυρίσουμε σε μια αδύναμη Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε νωρίτερα στην Πετρούπολη και συνομίλησε με πολίτες. Στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαΐου: «Θα διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε ή θα επιστρέψουμε σε μια αδύναμη Ελλάδα;».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι κάλπες της 21ης Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, γιατί «θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω, σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοιχτών συνόρων. Μιας Ελλάδας αδύναμης που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας».

Σε σχολείο στους Αγίους Αναργύρους ο Μητσοτάκης

Η ομιλία Μητσοτάκη σε κατοίκους των Αγίων Αναργύρων

«Θα είμαι και πάλι υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα για να κάνουμε πράξη το σχέδιό μας για μια καλύτερη Ελλάδα να στοχεύσουμε πιο ψηλά, πιο τολμηρά να οδηγήσουμε τη χώρα μας πιο μπροστά, όπως της αξίζει.
Να σας πως ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για τους αγώνες που έχουμε δώσει.
Να σας ζητήσω να συστρατευθούμε όλες και όλοι, όλες οι ηλικίες, και χαίρομαι που βλέπω σήμερα μαζί μας πολλούς νέους και νέες για να δώσουμε τον νικηφόρο αγώνα για να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή και αυτοδύναμη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Γιατί όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες, αλλά αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, γιατί αυτό το οποίο θα κριθεί στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα, ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω. Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όλα όσα πετύχαμε αυτή την τετραετία ή θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοιχτών συνόρων, μιας Ελλάδας αδύναμης, μιας Ελλάδας την οποία θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας.
Είμαι σίγουρος ότι και εδώ από τη Δυτική Αθήνα το μήνυμα που θα εκπέμψει η κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι ισχυρό και θα πετύχουμε τον στόχο τον οποίο έχω θέσει, να είμαστε και εδώ πρώτη δύναμη. Η σημερινή εντυπωσιακή σας παρουσία αυτό πιστοποιεί. Θέλω να σας ζητήσω τον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές να πορευτούμε μαζί, να μιλήσουμε για το σημαντικό έργο που έχουμε πετύχει και να παρουσιάσουμε στους πολίτες το σχέδιό μας για μια ισχυρότερη Ελλάδα
».

Καλύτερες απολαβές για τους νέους, καλύτεροι μισθοί για όλες και για όλους

Στην ομιλία του ο κ.Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στους μισθούς. Τόνισε πως αν και η κυβέρνηση της ΝΔ αύξησε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ, ωστόσο ο ίδιος θέλει καλύτερες απολαβές για τους νέους, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους.
«Το ξέρω καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δεν θέλω, οι νέες και οι νέοι οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πετρούπολη:

Φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο 7ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί σχολείο των Αγίων Αναργύρων, το οποίο έχει εξοπλιστεί με τους νέους διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας. Ο Πρωθυπουργός πέρασε από τις σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, ενώ παρακολούθησε το διαδραστικό σύστημα μάθησης στην πέμπτη τάξη του σχολείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με τους εκπαιδευτικούς δήλωσε εντυπωσιασμένος από το νέο τρόπο διδασκαλίας. «Μία από τις κεντρικές μας προτεραιότητες είναι να σας δώσουμε παραπάνω ευελιξία να διαμορφώνετε εσείς στον τρόπο με τον οποίο θέλετε να διδάξετε τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που σας δίνουμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «η μεγάλη ευκαιρία που προσφέρεται είναι ακριβώς να ανακαλύψετε όλες τις δυνατότητες αυτού του καινούριου εργαλείου».


Πηγή