Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μητσοτάκης για Γκεοργκίεβα: Ευχαριστώ για την υποστήριξη στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων

Μητσοτάκης για Γκεοργκίεβα: Ευχαριστώ για την υποστήριξη στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα εξέφρασε τη χαρά της για τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας τη στήριξή της στις ελληνικές προσπάθειες για τη βελτίωση της ανάπτυξης.

«Είναι ευχάριστο ο νέος χρόνος να ξεκινά με μια συνάντηση με έναν από τους βασικούς μας εταίρους, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε η Γκεοργκίεβα με ανάρτηση της στο twitter.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ανάπτυξη, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και να μειώσει περαιτέρω την ανεργία και την φτώχεια», πρόσθεσε.

Aπό την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την κ. Γκεοργκίεβα και με ανάρτησή του στο twitter, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για την υποστήριξη στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Και χαιρετίζω την κοινή απόφασή μας να κλείσουμε το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ως χώρα που έχει εξέλθει από το αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης».




Πηγή