Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Ταυτίζεστε με επιχειρηματικά συμφέροντα -Θα είστε τρίτο κόμμα πίσω από τον Κασσελάκη

Μετωπική κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο κλείσιμο της συζήτησης επί της πρότασης μομφής.

Η επίθεση ξεκίνησε όταν ο πρωθυπουργός είδε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κοιτάζει το κινητό του τηλέφωνο.

«Ακούστε με, κύριε Ανδρουλάκη, μην κοιτάτε συνέχεια το κινητό σας. Δεν θα χρειαστεί να ξαναμιλήσετε, μην αγχώνεστε. Δε χρειάζεται να σας δώσει κανείς κατευθύνσεις» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός κλιμάκωσε την κριτική του προς τον κ. Ανδρουλάκη: «Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω την προθυμία με την οποία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μεταλλάσσει το κόμμα του σε πράσινο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δικό σας θέμα αυτό. Οπως σας βλέπω, θα καταφέρετε να είστε τρίτο κόμμα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, αλλά αυτό είναι δικό σας, όχι δικό μου, θέμα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ένα άρθρο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου στην «Καθημερινή», όπου αναφέρει: ««Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, όπως δεν ήταν ποτέ στη νεότερη ιστορία μας, και μάλιστα βελτιώνεται. Κάτι που μόνον αφελείς και ανιστόρητοι τολμούν να αμφισβητήσουν. Σε ορισμένα πεδία, μάλιστα, όπως, για παράδειγμα, η ποιότητα των εκλογών, προηγούμαστε».

«Το έχετε διαβάσει, γι’ αυτό κοκκινίζετε» είπε ο πρωθυπουργός προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και συνέχισε παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα: «Ο κ. Αλιβιζάτος σας αποκάλεσε αφελή και ανιστόρητο, κύριε Ανδρουλάκη, αν δεν το καταλάβατε», για να εισπράξει θερμά χειροκροτήματα από την πτέρυγα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: Κύριε Ανδρουλάκη, μην κοιτάτε το κινητό σας, δεν χρειάζεται να σας δώσει κάποιος οδηγίες

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Ο φαντάρος των 20 ημερών κάθε μέρα εξακοντίζει και μια σαχλαμάρα

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών και την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, έκανε λόγο για «σημερινό παράδοξο»: «Ενώ για τα Τέμπη, ουσιαστικά, πραγματικό συμπληρωματικό κατηγορητήριο δεν έχετε τεκμηριώσει, προτείνετε να αμφισβητηθεί η δεδηλωμένη με όχημα ένα παραπλανητικό τίτλο μιας εφημερίδας. Πρωί πρωί βγαίνει ένα δημοσίευμα, το οποίο διαψεύδεται αμέσως, φαίνεται ότι ουσιαστικά έχει αναιρεθεί από ό,τι βγήκε στη δημοσιότητα δύο ημέρες μετά. Ένα δημοσίευμα το οποίο δεν λέει τίποτα το καινούργιο. Υιοθετείται αμέσως από εσάς και θέτετε θέματα δυσπιστίας. Εντυπωσιακά αντανακλαστικά. Κάποιος καχύποπτος θα σας έλεγε ότι γνωρίζατε το δημοσίευμα πριν τυπωθεί η εφημερίδα. Βλέπατε μπροστά… Ένα κόμμα, κ. Ανδρουλάκη, το οποίο έχει περάσει την κυβέρνηση γενεές 14. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι και εφημερίδες που έχουμε βρεθεί πολύ σκληρά απέναντι και έχουμε καταλήξει με κάποιες στα δικαστήρια, κατά κανόνα παίρνουν τηλέφωνο να πουν ποια είναι η άποψη της κυβέρνησης. Αυτοί έκριναν ότι έπρεπε να ενημερώσουν την αντιπολίτευση για το δημοσίευμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Δεν έχω καταλάβει αν ήσαστε σε συνεννόηση. Ο κ. Παππάς λέει ότι ήσαστε. Όλο αυτό που βλέπουμε γίνεται στην υπηρεσία ενός στόχου. Να πέσει ο Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με νωπή τη λαϊκή ετυμηγορία , με τη συμπεριφορά σας, με τις ακρότητες, εσείς εμποδίζετε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Κατασκευάσατε κείμενο που δεν είναι παρά κακέκτυπο κολάζ από κατηγορίες κάθε είδους. Είναι λίγο παράξενο εισηγητής στην πρόταση να είναι ο κ. Παππάς, 13-0 καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος. Θα έρθετε εσείς να μας μιλήσετε για κράτος δικαίου. Εσείς κ. Ανδρουλάκη που παρουσιάζετε την Ελλάδα περίπου τυραννική κυβέρνηση».

Τέλος, έκανε και μια αναφορά με την στάση του ΠΑΣΟΚ στα μη κρατικά ΑΕΙ κατηγορώντας τον κ. Ανδρουλάκη για ταύτιση με επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Η ταύτισή σας με το συγκρότημα στο θέμα πανεπιστημίων ήταν εντυπωσιακή και τα ίδια έγραφαν οι εφημερίδες συγκροτήματος τα ίδια κι εσείς. Σε απόλυτη ευθυγράμμιση! Τυχαίο;» είπε ο κ. Μητσοτάκης.


Πηγή