Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μητσοτάκης: Σταθερότητα ή αβεβαιότητα το δίλημμα των εκλογών -Ζήτησε καθαρή εντολή

Τέσσερα χρόνια μετά τη νίκη στις εκλογές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε χθες στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο για να κλείσει στον ίδιο χώρο την προεκλογική του εκστρατεία και να ζητήσει από τους πολίτες μία δεύτερη εντολή για την διακυβέρνηση της χώρας.

Η συγκέντρωση των οπαδών και φίλων της ΝΔ ήταν μεγαλύτερη και με περισσότερο παλμό από αυτήν του 2019, απόρροια της συσπείρωσης που παρουσιάζει η κεντροδεξιά παράταξη τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και της κινητοποίησης που υπήρξε. Το παρών έδωσαν πολλοί υπουργοί και στελέχη του κόμματος και στα πηγαδάκια που στήθηκαν πριν την άφιξη του κ. Μητσοτάκη ήταν διάχυτη η αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της Κυριακής. Τα χαμόγελα και οι selfies μεταξύ τους περίσσευαν με εμφανή την ικανοποίηση από την πορεία της προεκλογικής περιόδου.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Θησείο / EUROKINISSI
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Θησείο / EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα εν μέσω καπνογόνων και συνθημάτων, εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη την Κυριακή και ζήτησε από τους πολίτες μία καθαρή εντολή στη ΝΔ ώστε η χώρα να συνεχίσει να βαδίζει στο μονοπάτι της ανάπτυξης και της προόδου. Το θετικό κλίμα που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενισχύουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν χθες και καταγράφουν ένα σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με αυτές στην εκτίμηση ψήφου έχει ανώτατο όριο ακόμα και 39%, ενώ οι περισσότερες μετρήσεις συγκλίνουν σε ένα ποσοστό μεταξύ 36% και 37%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να ξεπεράσει το 30%.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Θησείο / EUROKINISSI
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Θησείο / EUROKINISSI

Καθαρή εντολή ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η προεκλογική περίοδος μπορεί αν ολοκληρώθηκε, ωστόσο τις επόμενες ώρες και αφού ανοίξου τις κάλπες τα στελέχη του κόμματος καλούνται να σώσουν μία μάχη για κάθε ψήφο, καθώς δεν θέλουν επ’ ουδενί να υπάρξει εφησυχασμός. Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους ψηφοφόρους μία καθαρή εντολή ώστε να μην χωρά καμία αμφιβολία ως προς το ποια παράταξη και ποιος πρωθυπουργός θα λάβουν την εντολή για την διακυβέρνηση της χώρας την επομένη των εκλογών. «Την Κυριακή το πρωί όλες οι κάλπες θα είναι άδειες. Μέχρι το βράδυ πρέπει να έχουν γεμίσει με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Θησείο / EUROKINISSI
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Θησείο / EUROKINISSI

Το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζεται από πίστη για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας που έχει θέσει εξ αρχής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μπροστά στην Βαβέλ της αντιπολίτευσης αποτελεί την μόνη πρόταση που εγγυάται την σταθερότητα στη χώρα, ώστε να μην μπει σε περιπέτειες τις οποίες μπορεί να την μπλέξουν θνησιγενή σχήματα συνεργασιών», σημειώνουν συνεργάτες του.

Τα διλήμματα που έθεσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός έθεσε με σαφήνεια για μία τελευταία φορά τα διλήμματα αυτών των εκλογών: «θέλουμε σταθερότητα ή διαρκή αβεβαιότητα. Θέλουμε ελαφρύνσεις και αυξήσεις ή φοροεπιδρομές και περικοπές, επιστροφή στην εποχή Κατρούγκαλου».

 O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Θησείο / EUROKINISSI
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Θησείο / EUROKINISSI

Περίπου 36 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες απεύθυνε άλλο ένα κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ από τους οποίους ζήτησε να μην κρατούν ίσες αποστάσεις από την καταστροφή και την προοπτική και τους ζήτησε να «είναι δίπλα μας σε αυτή την κοινή προκοπή». Όπως σημείωσε δεν ρισκάρουν και αυτοί όσα κατέκτησαν και «σίγουρα δεν πρόκειται να γίνουν δεκανίκι εκείνου που μέχρι χθες ήταν αντίπαλός τους».

 «Προσωπικά έχω κάνει τον απολογισμό αυτών των τεσσάρων ετών. Είδα τις επιτυχίες μας, είδα τις αδυναμίες μας. Στο καθρέφτη τους ζύγισα τον εαυτό μου και τις ευθύνες μου. Μπορώ να σας κοιτάξω, λοιπόν, στα μάτια και ειλικρινά να σας πω ότι αν υπάρχουν δύο ρήματα που με εκφράζουν αυτά είναι το «νιώθω» και το «προσπαθώ»», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 


Πηγή