Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την παρουσία του στην 86η ΔΕΘ ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού.

Όπως έγινε γνωστό, η άφιξη του κ. Μητσοτάκη στο Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως, είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή (9/9).

Το Σάββατο (10/9) θα είναι η πιο «γεμάτη» ημέρα στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς περιλαμβάνει:

  • 10:30 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ.
  • 11:00 Περιήγηση στα περίπτερα της Έκθεσης.
  • 20:00 Ομιλία στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Τέλος, για την Κυριακή (11/9) στις 13:00, είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Κ. Μητσοτάκη στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Το πακέτο που θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Σημειώνεται ότι, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται πως το Σάββατο (10/9) θα ανακοινώσει ένα γενναίο πακέτο μέτρων, ειδικά για τους πιο ευάλωτους. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν εκπλήξεις οι οποίες δεν έχουν διαρρεύσει και θα δώσουν πραγματική ανάσα στους καταναλωτές.

Η αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2022, κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό και επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αύξηση των εξαγωγών και των τουριστικών ροών, δίνουν το περιθώριο για παροχές, οι οποίες είναι εντός των αντοχών του προϋπολογισμού.

Η συνέχιση της επιδότησης στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θεωρείται δεδομένη, όμως θα υπάρξει αλλαγή στο ύψος της ενίσχυσης προς τους καταναλωτές με βάση την κατανάλωση.


Πηγή