Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Μητσοτάκης: Το τουρκικό Προξενείο ανοιχτά στηρίζει Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ -Ο Τσίπρας έχει πλέον όλα τα στοιχεία

Το «μπαλάκι« στον Αλέξη Τσίπρα για τον χειρισμό των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στις πρόσφατες εκλογές.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο θέμα που έχει ανακύψει με τον Φερχάτ Οζγκιούρ που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη αλλά και τον Χασάν Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη επίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους ο Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε ανοικτά «ενεργούμενα» του τουρκικού προξενείου.

«Είναι μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή να γνωρίζουμε ότι το τουρκικό Προξενείο ανοιχτά στηρίζει κάποιους υποψήφιους οι οποίοι συντάσσονται με την προπαγάνδα του τουρκικού Προξενείου, αυτό να είναι σε γνώση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μην κάνει τίποτα γι’ αυτό» είπε με έμφαση.

Ροδόπη: Νέα καταγγελία από πρώην στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ -«Δεν κερδίσαμε εμείς, αλλά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής»

Τσίπρας για Ροδόπη: Αλαζονεία Μητσοτάκη να μην ανέχεται άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έχει όλα τα στοιχεία για τους βουλευτές της Θράκης

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις καταγγελίες ότι το τουρκικό προξενείο στηρίζει μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη τόνισε: «Δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο αν δεν είχα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία, όμως, είναι και γνωστά, θα έλεγα ότι αναδεικνύονται και από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στη Ροδόπη και στην Ξάνθη». Πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα είναι θέμα του κ. Τσίπρα -γνωρίζοντας πια ακριβώς τι έχει συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες- αν θέλει να κρατήσει στα ψηφοδέλτιά του δύο βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία με την ανοιχτή στήριξη του τουρκικού Προξενείου». Σημείωσε μάλιστα με νόημα πως είναι μείζον ζήτημα «να γνωρίζουμε ότι το τουρκικό Προξενείο ανοιχτά στηρίζει κάποιους υποψήφιους οι οποίοι συντάσσονται με την προπαγάνδα του τουρκικού Προξενείου, αυτό να είναι σε γνώση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μην κάνει τίποτα γι’ αυτό» επαναλαμβάνοντας ότι ο κ. Τσίπρας «έχει όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή του».

Αναλυτικά ο διάλογος Μητσοτάκη-Κουβαρά

  • Γιώργος Κουβαράς: Μιλήσατε για παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. Πρώτον, έχετε…
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποψηφίων, όχι υποψήφιου.
  • Γιώργος Κουβαράς: Έχετε στοιχεία γι’ αυτή την παρέμβαση; Για την παρέμβαση της Τουρκίας και τα είχατε πριν τις εκλογές αυτά τα στοιχεία; Και, αν τα είχατε, ενημερώσατε τον κ. Τσίπρα;
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο αν δεν είχα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία, όμως, είναι και γνωστά, θα έλεγα ότι αναδεικνύονται και από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στη Ροδόπη και στην Ξάνθη. Από εκεί και πέρα είναι θέμα του κ. Τσίπρα -γνωρίζοντας πια ακριβώς τι έχει συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες- αν θέλει να κρατήσει στα ψηφοδέλτιά του δύο βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία με την ανοιχτή στήριξη του τουρκικού Προξενείου. Το ζήτημα δεν είναι εάν η Ροδόπη είναι «ροζ» ή «γαλάζια», ούτε πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα του εκλογικού χάρτη από το τι θα γίνει στη Ροδόπη ή στην Ξάνθη. Είναι όμως μείζον ζήτημα, κ. Κουβαρά, αυτή τη στιγμή να γνωρίζουμε ότι το τουρκικό Προξενείο ανοιχτά στηρίζει κάποιους υποψήφιους οι οποίοι συντάσσονται με την προπαγάνδα του τουρκικού Προξενείου, αυτό να είναι σε γνώση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μην κάνει τίποτα γι’ αυτό. Εν πάση περιπτώσει, τα ψηφοδέλτια ακόμα δεν έχουν πλήρως καταρτιστεί και επισημοποιηθεί. Είναι δική του απόφαση από εδώ και στο εξής τι θα κάνει. Πάντως έχει όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή του.
  • Γιώργος Κουβαράς: Ναι, αλλά αυτές τις πληροφορίες, ρωτάω, του τις είχατε δώσε πριν τις εκλογές;
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα πω τίποτα παραπάνω. Νομίζω ότι όλοι έχετε αντιληφθεί τι ακριβώς εννοώ και σίγουρα μιλάμε, εξάλλου, για ένα κοινό μυστικό. Έτσι δεν είναι;

Σκέρτσος: Τώρα ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο στήριξε τους δύο βουλευτές

Κάτι αντίστοιχο είχε δηλώσει και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, ο οποόις τόνισε προ ημερών: «Ο κ. Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δύο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα. Το ερώτημα επομένως αφορά τον ίδιο και όχι το κόμμα του: θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δυο υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του; Και προφανώς το τι θα γίνει στη Ροδόπη και την Ξάνθη δεν αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε θα κρίνει τις εκλογές. Αυτό που θα κριθεί όμως είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στην επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, εντός της ελληνικής Βουλής, δυο βουλευτές που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο και υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού.


Πηγή