Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μια ξεχασμένη αυτοκρατορία στην άκρη της αραβικής Χερσονήσου

Επιβλητικά βουνά, αρχαίες πόλεις και χρυσές παραλίες συνθέτουν εντυπωσιακές εικόνες στο Ομάν. Η αραβική χώρα συνορεύει στα δυτικά με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Υεμένη.

Με ατελείωτες αμμώδεις εκτάσεις, καταπράσινες οάσεις και υπαίθριες αγορές με έντονα χρώματα και αρώματα διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό της στοιχείο. Έχει ιστορία πέντε χιλιάδων χρόνων και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς στη Μέση Ανατολή.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα παλαιά κάστρα στο χρώμα της άμμου, τα επιβλητικά φαράγγια και την άγρια ζωή της.

Η πρωτεύουσα Μουσκάτ που περιτριγυρίζεται από βουνό είναι μια πόλη-λιμάνι. Η παλιά πόλη, η εμπορική συνοικία Ruwi αλλά και ο παραδεισένιος βυθός, ιδανικός για καταδύσεις, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη.

Έξω από την πρωτεύουσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον τα παραδοσιακά χωριά με τους φολκλορικούς χορούς, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να πραγματοποιήσει διαδρομές με καμήλες στην έρημο για μια μοναδική εμπειρία.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Μουσκάτ / Ομάν

Διαφορά ώρας: 1 ώρα μπροστά

Νόμισμα: Ριάλ του Ομάν (1 ευρώ ισοδυναμεί με  Ριάλ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 6 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα μέσω Καΐρου και 12 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.

ΟΜΑΝ ΟΜΑΝ ΟΜΑΝ ΟΜΑΝ ΟΜΑΝ ΟΜΑΝ ΟΜΑΝ ΟΜΑΝ ΟΜΑΝ

localStorage.clear();


Πηγή