Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μια τοποθεσία… πίνακας ζωγραφικής

Η κουκλίστικη παραλίμνια πόλη Όρτα Σαν Γκουίλιο αποτελεί μια γραφική πινελιά στο ειδυλλιακό τοπίο.

Τα κάτασπρα ομοιόμορφα σπιτάκια και οι ιστορικές εκκλησίες καθώς και η απόλυτη ηρεμία που κυριαρχεί αποτελούν ιδανικό προορισμό για ατμοσφαιρικές διακοπές.

Στην πόλη, που θα φτάσετε με βαρκάκι απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και μπορείτε να κάνετε άνετα τη βόλτα σας στα λιθόστρωτα καλντερίμια στην κεντρική πλατεία, την Πιάτσα Μότα.

Ανάμεσα στα ψηλά σπιτάκια βρίσκεται το Παλατσότο, ένα πανέμορφο κτίριο του 16ου αιώνα και η πέτρινη επιβλητική εκκλησία του Σαν Γκουίλιο.

Θα μαγευτείτε από την πιο όμορφη λίμνη της πόλης, την Όρτα Σαν Γκουίλιο, που τις πρωινές ώρες συνήθως είναι καλυμμένη από παχιά ομίχλη. Ανακαλύψτε ακόμη τα γραφικά μαγαζάκια που φιλοξενούν βιβλιοπωλεία και ντελικατέσεν.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Όρτα Σαν Γκουίλιο / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μιλάνου είναι 2 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μιλάνου και Βιέννης.

ΛΙΜΝΗ ΟΡΤΑ ΣΑΝ ΓΚΟΥΙΛΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΛΙΜΝΗ ΟΡΤΑ ΣΑΝ ΓΚΟΥΙΛΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΛΙΜΝΗ ΟΡΤΑ ΣΑΝ ΓΚΟΥΙΛΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΛΙΜΝΗ ΟΡΤΑ ΣΑΝ ΓΚΟΥΙΛΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΛΙΜΝΗ ΟΡΤΑ ΣΑΝ ΓΚΟΥΙΛΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΛΙΜΝΗ ΟΡΤΑ ΣΑΝ ΓΚΟΥΙΛΙΟ ΙΤΑΛΙΑΛΙΜΝΗ ΟΡΤΑ ΣΑΝ ΓΚΟΥΙΛΙΟ ΙΤΑΛΙΑ

localStorage.clear();


Πηγή