Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μικρή ένταση στο υπουργείο Παιδείας στο μαθητικό συλλαλητήριο

Την αντίδρασή τους για τον νόμο Γαβρόγλου όσον αφορά το «νέο Λύκειο» εκφράζουν οι μαθητές, οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Στο πλευρό τους βρίσκονται και φοιτητές.

Στο σημείο υπήρξε μικρή ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και της Αστυνομίας, όταν έγινε προσπάθεια να μπουν εκτός του προαύλιου χώρου που στεγάζεται το υπουργείο μέσα από ένα μικρό άνοιγμα στην κεντρική πύλη, κάτι που τελικά έγινε.

Όπως αναφέρεται στην εξαγγελία των μαθητών, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας πιστά την πολιτική των περασμένων κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνει νέες ακόμα πιο αντιδραστικές αλλαγές στο κομμάτι της εκπαίδευσης, μετατρέποντας το σχολείο σε ένα “εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση” από την αγορά εργασίας, για να καλύψει η ίδια τις ανάγκες της».

«Οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές από την ουσιαστική γνώση, εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους και δεν τους αφήνουν περιθώρια επιλογής, αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ακολουθήσουν τον δρόμο του διαρκούς άγχους, λόγω των διπλών εξετάσεων, αλλά και στο κομμάτι της Τεχνικής Εκπαίδευσης», ο κ. Γαβρόγλου και το υπουργείο Παιδείας «έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν τους μαθητές σε φτηνό ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό μέσω προγραμμάτων όπως η μαθητεία».

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο:

  • Μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο
  • Καταστρέφει τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών
  • Πετσοκόβει την γνώση, μετατρέποντας την Γ’ Λυκείου σε προπαρασκευαστική για τα ΑΕΙ τάξη και τάξη αλλεπάλληλων και απαιτητικών διαγωνισμάτων
  • Κόβει ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, αναγκάζοντας τους μαθητές είτε να αλλάξουν εντελώς αντικείμενο είτε σχολική μονάδα

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

localStorage.clear();


Πηγή