Τετάρτη , 21 Ιανουάριος 2026

Μικροτραυματισμοί από τον σεισμό στη Σικελία

Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα, στις 02:34 τοπική ώρα, στην Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή της Κατάνης της Σικελίας. Το εστιακό βάθος ήταν εννέα χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν άλλες τρεις δονήσεις, μικρότερης έντασης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου 40 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μικροτραύματα και εξαιτίας του μεγάλου τρόμου. Κανείς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Παράλληλα, περιορισμένες ζημιές υπέστησαν εκκλησία στην περιοχή Σάντα Μαρία Λικοντία και αγροτικές κατοικίες της περιοχής. Οι σεισμικές δονήσεις, εκτός από την Κατάνη, έγιναν αισθητές στις Συρακούσες, στην πόλη Έννα και στην Μεσσίνα.

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Ιράν: Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων -Παρέμβαση του Τραμπ ζητά ο γιος του πρώην σάχη

Περισσότεροι από 50 διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο Ιράν από την 28η Δεκεμβρίου, κατά την έναρξη των …

Daily-News.GR