Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μισό μέτρο χιόνι σε Αλόννησο και Σκόπελο

Επιδείνωση του καιρού είχαμε στη Μαγνησία, με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις, ενώ υπήρξε χιονόπτωση και μέσα στην πόλη του Βόλου, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή να έχει δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς, ενώ ήδη βυτιοφόρα έριξαν αλατόνερο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, προκειμένου αυτές να παραμείνουν ανοιχτές και να λειτουργεί η πόλη.

Χιονοπτώσεις παρατηρούνται σ’ όλη τη Μαγνησία. Από χθες χιονίζει σε ανατολικό και νότιο Πήλιο, στη Όθρυ, τη νοτιοδυτική Μαγνησία, καθώς και στις Βόρειες Σποράδες.

Από χθες το βράδυ, μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονταν επί ποδός, με 16 αποχιονιστικά να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να μπορέσουν να κρατήσουν το οδικό κύκλωμα ανοιχτό, ανοιχτοί παραμένουν όλοι οι δρόμοι, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω του παγετού.

Το χιόνι, έφτασε μέχρι και τη θάλασσα στην περιοχή της Μηλίνας και του Τρικερίου, ενώ, σύμφωνα με το magnesianews.gr ο χιονιάς επισκέφτηκε και τις Βόρειες Σποράδες, με το χιόνι στην Αλόννησο να φτάνει τους 50 πόντους, ενώ ανάλογο σκηνικό παρατηρείται και στο νησί της Σκοπέλου. Στους -9 βαθμούς η θερμοκρασία στα Χάνια Πηλίου. Στους 0 βαθμούς στο Βόλο.


Πηγή