Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μιχαηλίδου: 20% περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς

Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2022-2023 τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 12 Αυγούστου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 23 Αυγούστου. Η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως από πέρσι όλη η διαδικασία μπορεί και γίνεται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται η προσκόμιση κάποιου άλλου δικαιολογητικού.

Η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς 20% περισσότερα παιδιά, ενώ διευρυμένα είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Αυξημένο σημαντικά θα είναι φέτος και το voucher που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Επίσης και για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου, είναι ενιαίο για εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Όλοι όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβουν το voucher, με τους δικαιούχους να υπολογίζονται περίπου σε 210.000.

Μιχαηλίδου: Διευρύνεται από την επόμενη χρονιά το ωράριο των βρεφονηπιακών σταθμών

Επίσης η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, το ωράριο των βρεφονηπιακών σταθμώ θα διευρυνθεί και θα είναι έως τις 5 το απόγευμα.

Τέλος και μεταξύ άλλων, η κυρία Μιχαηλίδου σχολιάζοντας τα διαδοχικά περιστατικά γυναικοκτονιών τις τελευταίες ημέρες, είπε ότι «ζούμε συνθήκες και γεγονότα που δεν μπορεί να τα πιστέψει κανείς και θα πρέπει να μιλάμε ακόμη περισσότερα για αυτά και να τα βάζουμε στις σωστές τους διαστάσεις».


Πηγή