Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και «Αποστολής»

Στρατηγικής σημασίας  Σύμφωνο Συνεργασίας, υπεγράφη σήμερα, μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν  κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε., στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με τον  Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γεώργιο Πατούλη  και  τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής»  Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Σκοπός, η  αμοιβαία συνεργασία και υποστήριξη στο  σύνολο των δραστηριοτήτων για την παροχή κοινωνικής και ανθρωπιστικής βοήθειας και τον συντονισμό των δράσεων τους για την ανακούφιση χιλιάδων πολιτών, που λόγω της ανεργίας και της οικονομικής δυσχέρειας αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης. Ανασφάλιστοι, άστεγοι, αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού, θα βρουν την αναγκαία υποδομή, την εξειδικευμένη φροντίδα και την υπεύθυνη στήριξη μέσα από τη συνεργασία της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος  (Κ.Ε.Δ.Ε.)  με την «Αποστολή».

«Η ‘’ΑΠΟΣΤΟΛΗ’’, ο κεντρικός φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής μας, με τις επιμέρους δομές της, τα Γενικά Φιλόπτωχα Ταμεία των  Ιερών Μητροπόλεων, τα χιλιάδες Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, τα χιλιάδες Κέντρα Ενοριακής Αγάπης, τα ευαγή Ιδρύματα της Εκκλησίας μας διακονούν με θυσιαστική αγάπη τον άνθρωπο. Αυτή την στιγμή σε όλη τη χώρα λειτουργούν 3.738 μονάδες, ενώ  το σύνολο των επωφελουμένων φθάνει τα 1.267.147 πρόσωπα. Η  Εκκλησία μας,  βλέπει τον άνθρωπο. Με αυτό το βλέμμα απευθύνεται σε κάθε θεσμό, σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, σε κάθε πρόσωπο, στον κάθε άνθρωπο καλής προαιρέσεως και προθέσεως, σε όλους ανεξαιρέτως, και ζητά σύγκλιση, συνεργασία, συνοδοιπορία, συναντίληψη και συναλληλία», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γεώργιος Πατούλης τόνισε: «Η δημοτική και κοινοτική διοίκηση, η συνεργασία των  Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την «Αποστολή» και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισφραγίζουν την θέληση και τη δυναμική για ουσιαστική προσφορά  και κοινωνική φροντίδα στο συνάνθρωπο. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να δώσουμε το παρόν εκεί που μας χρειάζονται σε κάθε ανάγκη με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Ενώνουμε τις δυνάμεις για να στηρίξουμε τους αδύναμους, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, τους ανθρώπους που χάνουν την ελπίδα τους καθημερινά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας».

deltrppapost2 deltrppapost3 deltrppapost4 deltrppapost5 deltrppapost6


Πηγή