Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μοσκοβισί: Έχουμε γόνιμο έδαφος για μία τελική συμφωνία στο επόμενο Eurogroup

Στην κοινή συνέντευξη τύπου από το Eurogroup για το θέμα της Ελλάδας, τα προαπαιτούμενα, το χρέος και την συμφωνία για την αξιολόγηση, ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε από την πλευρά του πως «ήταν μία μακρά νύχτα. Δεν καταλήξαμε αλλά η δουλειά που έγινε ήταν πολύ σημαντική. Αρχικά συμφωνήσαμε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει από την Ελλάδα. Τα προαπαιτούμενα εμπεριείχαν μεταρρυθμίσεις που δεν ήσσονος σημασίας αλλά αγγίζουν όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής της Ελλάδας. Σε αυτό το πακέτο συμφωνήθηκαν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα 4% του ΑΕΠ μετά το 2019. Αυτά τα μέτρα που είναι δύσκολα, ειδικά όσον αφορά τις συντάξεις, πρέπει να καταλήξουν σε μία συνολική συμφωνία».

Στη συνέχεια ο επίτροπος οικονομικών της Κομισιόν σχολίασε τις προσπάθειες της ελλάδας λέγοντας πως «τώρα βρισκόμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τα 141 μέτρα ως εκπληρωθέντα. Η Ελλάδα έχει αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της και είμαι βέβαιος πως οι Έλληνες ανέλαβαν πλήρως το μέγεθος των μεταρρυθμίσεων. Υπήρχε πρόοδος στα προαπαιτούμενα και είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Κάτι τέτοιο θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες με στόχο την τελική συμφωνία στις 15 Ιουνίου».

Τέλος για το χρέος ανέφερε πως «είχαμε μακροσκελείς και αναλυτικές συζητήσεις. Δεν βγάλαμε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα αλλά προχωρήσαμε αρκετά. Πρέπει να συνομολογήσουμε σε μία συμφωνία στο επόμενο Eurogroup. Έχουμε γόνιμο έδαφος και δεν πρέπει η δουλειά που κάναμε να πάει επί ματαίω».

localStorage.clear();


Πηγή