Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μοσκοβισί: Η Ε.Ε. οφείλει να απευθυνθεί στους χαμένους της παγκοσμιοποίησης

Ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να απευθυνθεί «στους χαμένους της παγκοσμιοποίησης» μετά το «μήνυμα συναγερμού» των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις οποίες το Εθνικό Μέτωπο έλαβε σχεδόν 11 εκατομμύρια ψήφους.

«Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τη σύγχυση, τον φόβο, τον θυμό αυτών που ψήφισαν το Εθνικό Μέτωπο, αυτών που απείχαν ή που ψήφισαν λευκό ή άκυρο», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι. «Το μήνυμα αυτό ισχύει για τον εκλεγέντα πρόεδρο (τον Εμμανουέλ Μακρόν), ισχύει επίσης για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη οφείλει να απευθυνθεί σ’ αυτούς που αισθάνονται πως είναι οι χαμένοι της παγκοσμιοποίησης, οι παραμερισμένοι, ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι σ’ αυτούς για τους οποίους ο άνεμος της παγκσομιοποίησης πνέει ούριος και οι οποίοι αισθάνονται άνετα», υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος, υπενθυμίζοντας πως η Μαρίν Λεπέν έκανε την Κυριακή «ένα ιστορικό ρεκόρ» με 10,6 εκατ. ψήφους.

«Το μήνυμα αυτό είναι ένα μήνυμα συναγερμού: υπάρχει μια δυσαρέσκεια έναντι της Ευρώπης η οποία παραμένει ισχυρή», διαπίστωσε ο επίτροπος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι την Κυριακή νίκησε ένας φιλοευρωπαίος.


Πηγή