Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μπήκε με μαχαίρι σε τμήμα και ο αστυνομικός τον αντιμετώπισε με… μια αγκαλιά

Τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί είναι πολλά και κάποια από αυτά ιδιαίτερα και αρκετά επικίνδυνα. Οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας πρέπει να αναλύσουν την κάθε περίπτωση για να αποφασίσουν ποια είναι η κατάλληλη αντίδραση. Είναι πολλά τα παραδείγματα που αυτό δεν γίνεται πραγματικότητα, με ανθρώπους να έχουν χάσει μέχρι και τη ζωή τους από μία νευρική αντίδραση αστυνομικού.

Αυτή η ιστορία ωστόσο δεν αφορά μία τέτοια περίπτωση. Ένας άνδρας στη Μπανγκόκ μπήκε κρατώντας ένα μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα, απειλώντας εξ αποστάσεως τους αστυνομικούς. Άπαντες «πάγωσαν», εκτός από εκείνον που βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τον άνδρα.

Προσπαθώντας να τον ηρεμήσει και διατηρώντας την ψυχραιμία του, ο αστυνομικός κατάλαβε εξαρχής πως πρόκειται για άτομο που τελεί υπό πανικό και ένταση. Αντί να κάνει κίνηση να βγάλει όπλο, έκατσε στο γραφείο και του μίλησε, κατορθώνοντας να τον πείσει να παραδώσει το μαχαίρι.

Στη συνέχεια μάλιστα, τον αγκάλιασε, πετώντας το μαχαίρι μακριά, ενώ και οι συνάδελφοί του έσπευσαν να ηρεμήσουν τον άνδρα, προσφέροντάς του νερό και βάζοντάς τον να καθίσει.

localStorage.clear();


Πηγή