Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μπακογιάννη: Η αντιπαράθεση Αριστεράς – Δεξιάς ανήκει στον προηγούμενο αιώνα

«Μετά το τριετές πισωγύρισμα η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν την άνοιξη του 2014. Άρα χάσαμε 3,5 χρόνια και φορτωθήκαμε 100 δισ. ευρώ», σημειώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής, αναφερόμενη στα περί τερματισμού των μνημονίων.

Με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση στη ΔΕΘ του προέδρου της ΝΔ, η Τομεάρχης Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι το συνολικό σχέδιο του κόμματος έχει στις προτεραιότητές του τη δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα επαναπατρίσουν τους 500.000 νέους που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της κρίσης.

Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι η αντιπαράθεση Αριστεράς – Δεξιάς ανήκει στον προηγούμενο αιώνα και ότι ο 21ος αιώνας έχει τελείως διαφορετικά διλήμματα, καθώς τα προβλήματα που απασχολούν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, είναι, μεταξύ άλλων, η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή και η τεχνητή νοημοσύνη και οι επιπτώσεις της.

Δηλώνει, τέλος, ότι η ΝΔ οφείλει να πετύχει συναινέσεις με πολιτικές δυνάμεις «που μάχονται για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα», σε τομείς όπως η Παιδεία, η εξωτερική πολιτική και η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

localStorage.clear();


Πηγή