Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μπαλωμενάκης: Ηθική αυτουργία των αρχηγών ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τα θαλασσοδάνεια

«Τα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με τα αδικήματα της απάτης θα εξετάσει η Δικαιοσύνη στην υπόθεση των θαλασσοδανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και προσέθεσε ότι υπάρχει και «η ηθική αυτουργία για τους αρχηγούς τους».

Ο κ. Μπαλωμενάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να «έχουν αποτυπωθεί, με την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου των κομμάτων, μετά την αποστολή του σχετικού πορίσματος στον Άρειο Πάγο, εμπλοκές και πολιτικών προσώπων, που είχαν χρηματίσει βουλευτές, υπουργοί και κυρίως ταμίες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Σύμφωνα με τον κ.Μπαλωμενάκη «η εμπλοκή αυτή συνεπάγεται από το γεγονός ότι είχαν παραστήσει τα κόμματά τους αξιόχρεα ενώ δεν ήταν, γιατί χρωστούσαν ήδη από παλαιότερες αδειοδοτήσεις». Εξηγώντας ο κ. Μπαλωμενάκης σημείωσε ότι «εξ αιταίας αυτού και με τρόπο απατηλό και με ψεύτικες διαβεβαιώσεις, ότι δεν είχαν εκχωρήσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, έπαιρναν καινούργια δάνεια. Αυτό έγινε το 2011, το 2012 και ενδεχομένως σε μέρος του 2013, σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Στην συνέντευξή του ο κ. Μπαλωμενάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για βαρύ κακούργημα στο οποίο ενέχονται και ηθικοί αυτουργοί, που γνώριζαν και ανέχονταν και πριμοδοτούσαν αυτές τις παράνομες πράξεις, οι τότε αρχηγοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και τεκμηριωμένα».

Προέβλεψε μάλιστα ότι, «αν κρίνει κανείς από την υπόθεση Ψυχάρη, όπου ο εισαγγελέας ακολούθησε επακριβώς τις δικές μας εκτιμήσεις, και στην υπόθεση των χρεών των κομμάτων η υπόθεση θα αφορά το αδίκημα της απιστίας συνδυασμένο με αδίκημα απάτης».

Αναφερόμενος στην ηθική αυτουργία ο κ. Μπαλωμενάκης, αναρωτήθηκε: «πώς γίνεται π.χ. ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος να έδινε διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει εκχωρηθεί η κρατική επιχορήγηση στο ΠΑΣΟΚ και να μην το γνώριζε ο αρχηγός του κόμματος Γ. Παπανδρέου; Και αντίστοιχα με τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, που και εκεί είχαν επιλήψιμες συναλλαγές, έδιναν διαβεβαιώσεις ότι δεν έχουν εκχωρήσει την κρατική επιχορήγηση για να μπει ενέχυρο. Αυτά είναι σοβαρά θέματα. Το ποινικό μέρος καλύπτεται, το αστικό δεν καλύπτεται. Πως θα πάρουν τα χρήματα πίσω οι τράπεζες και τελικά ο ελληνικός λαός, γιατί τα έχουμε πληρώσει αυτά τα χρήματα, με την ανακεφαλαιοποίηση. Πρόκειται για συνολικά 430 εκατ. ευρώ δάνεια σε κόμματα».

localStorage.clear();


Πηγή