Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μπαράκ Ομπάμα: Η άγνωστη επιστολή σε πρώην του -«Κάνω καθημερινά έρωτα σε άνδρες, αλλά στη φαντασία μου»

Επιστολή του Μπαράκ Ομπάμα σε μία πρώην του, φέρνει στη δημοσιότητα η New York Post, στην οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε κάποιες σεξουαλικές φαντασιώσεις του με άντρες.

Η επιστολή γράφτηκε τον Νοέμβριο του 1982 στην Alex McNear, σύμφωνα με τον ιστορικό David Garrow.

Η πρώην σχέση του Μπαράκ Ομπάμα, Alex McNeear
Η πρώην σχέση του Μπαράκ Ομπάμα, Alex McNeear

Τον Ιούνιο του 2023, ο ιστορικός, που είναι γνωστός για τη δημιουργία βιογραφίας του Μπαράκ Ομπάμα με τίτλο «Rising Star: The Making of Barack Obama», αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σε πολλές περιπτώσεις, έτρεφε φαντασιώσεις για προσωπικές συναντήσεις με άνδρες.

«Σε ό,τι αφορά την ομοφυλοφιλία, πρέπει να πω ότι πιστεύω ότι αυτή είναι μια προσπάθεια απομάκρυνσης από το παρόν, μια άρνηση ίσως να διαιωνιστεί η ατελείωτη φάρσα της επίγειας ζωής. Βλέπετε, κάνω έρωτα με άνδρες καθημερινά αλλά στη φαντασία μου», είχε γράψει ο Μπαράκ Ομπάμα το 1982 στην Alex Mcnear.

Οι τρυφερές αφιερώσεις Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα για τα γενέθλια της κόρης τους [εικόνες]

«Το μυαλό μου είναι ανδρόγυνο σε μεγάλο βαθμό και ελπίζω να μπορέσω να σκεφτώ με όρους ”ανθρώπινους” και όχι ως ”γυναίκες σε αντίθεση με άνδρες”. Αλλά, επιστρέφοντας στο σώμα μου, βλέπω ότι με έχουν κάνει άνδρα και σωματικά στη ζωή, επιλέγω να αποδεχτώ αυτό το ενδεχόμενο» ανέφερε ο νέος τότε Μπαράκ Ομπάμα.

Η επιστολή που είχε στείλει ο Μπαράκ Ομπάμα στην πρώην του Alex Mcnear

Η Alex McNear, η οποία έβγαινε με τον Ομπάμα όταν αυτός ήταν φοιτητής στο «Occidental College» του Λος Άντζελες, διέθεσε αργότερα στα ΜΜΕ την επιστολή, την οποία ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ιστορικός David Garrow συμπεριέλαβε στο βιβλίο του, «Rising Star», για την ζωή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα στα νεανικά του χρόνια
Ο Μπαράκ Ομπάμα στα νεανικά του χρόνια

Η επιστολή ανήκει επί του παρόντος στο Πανεπιστήμιο Emory, το οποίο δεν επιτρέπει τη φωτογράφιση ή να την πάρει κάποιος. Ωστόσο, ο φίλος του ιστορικού Garrow, Harvey Klehr, έγραψε τις παραγράφους με το χέρι και τις έστειλε στον συγγραφέα.

Μάλιστα, ο Klehr παρείχε την επιστολή και στη New York Post ενώ εκπρόσωπος του πρώην προέδρου δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Από την πλευρά του, ο ιστορικός David Garrow σχολίασε ότι δεν υπήρχε τίποτα ασυνήθιστο στις νεανικές σκέψεις του Ομπάμα. «Είμαι ιστορικός, όχι ψυχολόγος, αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις!»

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι πατέρας δύο παιδιών και είναι παντρεμένος με τη Μισέλ από το 1992.


Πηγή