Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μπερίσα: Ο εορτασμός του «’Οχι» πρέπει να σταματήσει

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, μιλώντας σε εκπομπή του «REPORT TV», δήλωσε ότι η επέτειος του «Όχι» πρέπει να σταματήσει να εορτάζεται στην Αλβανία, ενώ αναφέρθηκε και στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, λέγοντας ότι το περιστατικό ήταν οργανωμένο από την Ελλάδα και ότι ο ομογενής ήταν μέλος ακραίων εθνικιστικών ομάδων.

Όπως αναφέρει το shqiptarja.com, ο Μπερίσα δήλωσε ότι αυτό που συνέβη στους Βουλιαράτες ήταν ενορχηστρωμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες και κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι είχε λανθασμένη αντίδραση, καθώς αγνόησε τις «εθνικιστικές κορώνες».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

«Υπήρξε η πιο κακή αντίδραση. Όταν σημειώθηκε το περιστατικό, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις που τον έκαναν να φαίνεται ως ο υποκινητής της δολοφονίας. Η δήλωσή του υποδαύλισε αντιαλβανικές τοποθετήσεις. Ο Κατσίφας, όπως δήλωσα, ήταν ένας φανατικός εξτρεμιστής. Προσπάθησε να διαφύγει και πυροβόλησε προς τους αστυνομικούς. Είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία τον κάλεσε να παραδοθεί. Ήταν ένα καλά προετοιμασμένο σενάριο των γειτόνων μας και ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά στις σφαίρες. Ήταν ένας στρατιώτης μέλος εθνικιστικών οργανώσεων. Ήθελε να δημιουργήσει θέμα Βορείου Ηπείρου, να δείξει ότι η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, την αδυναμία του Ράμα».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με τον εορτασμό του «Όχι» στα κοιμητήρια των Ελλήνων πεσόντων του ‘Β Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα στο νεκροταφείο όπου βρίσκονται τα λείψανα Ελλήνων στρατιωτών στους Βουλιαράτες, το χωριό όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων της Αλβανίας RENEA:

«Το «Όχι» δεν πρέπει να εορταστεί ξανά. Εγώ δεν θα το επέτρεπα. Οι εορτασμοί του «Όχι» που γίνονται στο κοιμητήριο στους Βουλιαράτες είναι εκδηλώσεις σοβινισμού και δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Η Αλβανία πρέπει να σταματήσει τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή