Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μπλόκο σε ανοικτό μνημόσυνο γνωστού μαφιόζου στο Μπάρι

Η αστυνομία του Μπάρι, με απόφασή της, απαγόρευσε την τέλεση «ανοικτού μνημόσυνου» προς ανάπαυση της ψυχής του γνωστού μαφιόζου Ρόκο Σολέτσιτο. Ο Σολέτσιτο, ήταν ένας από τους νονούς της μαφίας της Απουλίας Ιερό Ηνωμένο Στεφάνι – όπως γράφει ο ιταλικός τύπος- και δολοφονήθηκε πριν επτά μήνες στον Καναδά. Θανατώθηκε στα πλαίσια σκληρής αναμέτρησης της σικελικής Κόζα Νόστρα και του οργανωμένου εγκλήματος της Απουλίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ιερέας του χωριού Γκορούμο Άπουλα, πατέρας Μικέλε Ντέλε Φόλιε, με ειδική αφίσα, πληροφόρησε τους κατοίκους ότι είχε αποφασίσει να τελέσει μνημόσυνο, καλώντας όποιον το επιθυμούσε να πάρει μέρος στην θρησκευτική αυτή τελετή. «Οι νεκροί είναι όλοι ίδιοι, ως ιερέας είμαι υποχρεωμένος να κάνω το καθήκον μου. Πρέπει να γονατίσομε μπροστά στον πόνο αυτού του κυρίου και να μην τον ξεχάσουμε», δήλωσε ο πατέρας Μικέλε στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

Ο διευθυντής της αστυνομίας του Μπάρι, όμως, θεωρεί πως πρόκειται για λανθασμένη απόφαση και τελικά έκανε γνωστό ότι στο μνημόσυνο θα πρέπει να παραστούν μόνον οι συγγενείς του εκλιπόντος. Και ο καθολικός επίσκοπος της περιοχής τάχθηκε κατά της απόφασης του ιερέα, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να τον έχει πληροφορήσει εγκαίρως, ζητώντας την άποψή του. «Η Εκκλησία πρέπει να δείχνει τι θεωρεί σωστό και τι λανθασμένο, επιτρέποντας στους πιστούς να βγάζουν το συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να θεωρούνται ίδιες, και άρα μη καταδικαστέες, όλες οι ανθρώπινες συμπεριφορές», δήλωσαν στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai, καθηγητές εκκλησιαστικού δικαίου.


Πηγή