Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Γώγος: Μπορεί να υπάρξει καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα

Μπορεί να υπάρξει καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα – Newsbeast


Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για ένα καθολικό lockdown o καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος. O καθηγητής παθολογίας ανέφερε πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ίσως ήταν λίγο καθυστερημένα.

Στο OPEN μίλησε ο κ. Γώγος για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, έπειτα από τα 2.166 νέα κρούσματα που κατέγραψε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

«Όπως είπε κ ο κ. Πέτσας δεν παίζει κανείς με αυτά τα πράγματα. Εάν οι παράμετροι επιβαρυνθούν, που είναι πολύ κοντά στην επιβάρυνση, μπορεί να χρειαστούν σοβαρότερα μέτρα», ήταν η απάντηση του Χαράλαμπου Γώγου στην ερώτηση για το αν θα υπάρξει ενδεχόμενο καθολικού lockdown σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Γώγος τόνισε επίσης πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση, αναφέροντας παράλληλα πως η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική είναι «σαφώς μικρότερη» από εκείνη που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη όταν «αιφνίδια πάρθηκαν τα μέτρα».

Στην ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση άργησε να λάβει τα εν λόγω μέτρα ο καθηγητής απάντησε: «Μπορεί να ήταν και λίγο καθυστερημένα».


Πηγή