Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Μόνο στο ποδόσφαιρο είναι οι Βέλγοι καλύτεροι από τους Ολλανδούς»

Στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ολλανδία αναφέρεται στο σημερινό κύριο άρθρο της η βελγική εφημερίδα De Tijd, προβαίνοντας, μάλιστα, σε μία σύγκριση των πρώτων εξαγγελιών της νέας ολλανδικής κυβέρνησης (Ρούτε III) με τα κυβερνητικά μέτρα που λαμβάνει η βελγική κυβέρνηση.

Το συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγει η εφημερίδα, είναι ότι μόνο για τις επιδόσεις τους στο ποδόσφαιρο μπορούν οι Βέλγοι να επαίρονται ότι τα καταφέρνουν καλύτερα από τους Ολλανδούς.

Το σκεπτικό της εφημερίδας είναι ότι τα δημόσια οικονομικά της Ολλανδίας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα αντίστοιχα του Βελγίου, γεγονός που επιτρέπει στην κυβέρνηση Ρούτε III να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας, δρέποντας τους καρπούς από την επίμονη και συνεπή εφαρμογή από την πλευρά της μίας πολιτικής σκληρής λιτότητας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όλα αυτά συνέβησαν, κατά την εφημερίδα, σε αντιδιαστολή με τη βελγική κυβέρνηση, «που δίσταζε να λάβει επώδυνα μέτρα και τώρα πληρώνει το τίμημα».

 

localStorage.clear();


Πηγή