Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μόσιαλος στον ΣΚΑΪ: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για την σταδιακή άρση των περιορισμών στην Ελλάδα»

Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics μιλώντας στον ΣΚΑΙ, για την επόμενη μέρα, τόνισε ότι «έχει ανοίξει ο δρόμος για την σταδιακή άρση των περιορισμών στην Ελλάδα καθώς έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής από την εφαρμογή τους».

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό  είπε πάντως ότι «θα πρέπει να δείξουμε πειθαρχία και για πολλούς επόμενους μήνες» εξηγώντας πως «εάν αρχίσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πάρουμε ένα μεγαλύτερο ρίσκο αφού ο κορονοιός δεν έχει εξαλειφθεί από την ανθρωπότητα κι επομένως θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί από εδώ και πέρα, επιστρέφοντας σταδιακά στην καθημερινότητα μας».

Ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ως πρωτοφανές γεγονός το ότι ο μισός πλανήτης «έκλεισε» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία τονίζοντας το ότι αυτή δεν έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής σε άλλες περιοχές του κόσμου όπως η Αφρική ή στην Κεντρική και την Λατινική Αμερική,

Ο καθηγητής τέλος τόνισε ότι  ο υπόλοιπος κόσμος, που ήδη επλήγη από τον κορονοιό, σταδιακά θα επανέρχεται στην κανονικότητα ενώ το πρόβλημα θα υπάρχει ακόμα.


Πηγή