Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει στιβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση

«Ο λαός δεν έδωσε στην Κυβέρνηση λευκή επιταγή, ούτε έσβησε μέσω του εκλογικού αποτελέσματος προβλήματα, υπερβάσεις εξουσίας, δημοκρατικά προβληματικές καταστάσεις», τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

«Η Νέα Δημοκρατία κυβερνά ήδη τέσσερα χρόνια. ‘Αρα οι προγραμματικές δηλώσεις της δεν έρχονται εν κενώ. Αποτελούν τη συνέχεια των πεπραγμένων όλης της προηγούμενης περιόδου. Πρόκειται για την ίδια πολιτική, για τις ίδιες κεντρικές επιλογές, για τις ίδιες αντιλήψεις. Μιλούν η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης για μια καλύτερη ζωή για τους Έλληνες. Αλλά τα λόγια τους ξενίζουν. Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η ελληνική οικογένεια«, τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο λαός, δεν της άναψε πράσινο φως να νομοθετεί με τον απαράδεκτο τρόπο που βιώσαμε την προηγούμενη τετραετία, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, ακόμα και για πολύ σοβαρά νομοθετήματα» επεσήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της θα τις καταψηφίσει.

«Επικίνδυνη και υπερφίαλη η δήλωση του πρωθυπουργού»

Η κ. Γιαννακοπούλου καταλόγισε στη κυβέρνηση «αλαζονεία αλλά και πρωτοφανή αυταρέσκεια», χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνη και υπερφίαλη» την δήλωση του πρωθυπουργού ότι, η ίδια η κυβέρνηση θα κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

«Υπάρχει αντιπολίτευση. Υπάρχει πριν απ΄ όλα το ΠΑΣΟΚ ενισχυμένο κατά 50 τοις εκατό και βαθιά ανανεωμένο, με τον πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη, που εκφράζει αυτή την ανανέωση και τη θέληση για μια νέα πορεία.

Μ΄ αυτή τη δύναμη δεσμευόμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή, προοδευτική δύναμη, θα ασκήσει σοβαρή, στιβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες, με σαφείς εναλλακτικές προτάσεις και επιμονή για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες σε όλες τις μάχες, που έχουμε μπροστά μας, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τον σεβασμό των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανάδειξη ενός νέου, βιώσιμου και ανθεκτικού μοντέλου παραγωγής, που θα δώσει προοπτική στη νέα γενιά. Το ΠΑΣΟΚ, η πατριωτική και σύγχρονη κεντροαριστερά, θα είναι η εγγύηση για όλα αυτά», υπογράμμισε η κ. Γιαννακοπούλου και κατέληξε:

«Να καλύψουμε το κενό μιας αδύναμης αξιωματικής αντιπολίτευσης»

«Το αποτέλεσμα των εκλογών υπογραμμίζει το χρέος μας να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη κεντροαριστερά για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά και να καλύψουμε το κενό μιας αδύναμης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα ασκήσουμε αντιπολίτευση χωρίς παρωπίδες, χωρίς τοξικότητα και διχαστικές λογικές. Αντιπολίτευση σκληρή, όταν πρέπει να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά και με εναλλακτικές προτάσεις, με διάθεση διαλόγου όταν το εθνικό συμφέρον το επιβάλλει».


Πηγή