Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Νέα δημοσκόπηση δείχνει τη διαφορά κυβέρνησης-ΝΔ αν γίνονταν τώρα εκλογές

Σκηνικό πολιτικής αλλαγής καταγράφει η νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», και δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με ποσοστό 36,9% στην εκτίμηση ψήφου και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25,2%, με τη διαφορά τους να διαμορφώνεται στο 11,7%. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τρίτο κόμμα, αλλά το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 8,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7% και μετά η Χρυσή Αυγή με 6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2%, το Ποτάμι με 2,3 % και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,3%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,4%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,7%, το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Αφετηρία για το νέο πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως αποτελεί η συμφωνία των Πρεσπών, με επτά στους δέκα πολίτες να έχουν αρνητική άποψη και 2 στους δέκα να συμφωνούν. Ακόμη και αν υπερψηφιστεί στο δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας η συμφωνία των Πρεσπών, το 64% θεωρεί πως η χώρα μας δεν πρέπει να την εγκρίνει.

Για πρώτη φορά είναι πλειοψηφία η γνώμη όσων λένε ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές πρόωρα, ποσοστό 42%, ενώ το 33% τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας και 19% θα ήθελε οικουμενική κυβέρνηση με κάποιον άλλο επικεφαλής.

Αρνητικά αξιολογούν το έργο της κυβέρνησης επτά στους δέκα και θετικά δύο στους δέκα. Επτά στους δέκα έχουν αρνητική άποψη και για τον πρωθυπουργό- θετική άποψη έχει το 22%- ενώ οι αρνητικές απόψεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη φτάνουν στο 56% και οι θετικές στο 31%.

Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση στα «Νέα Σαββατοκύριακο»

localStorage.clear();


Πηγή