Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Νέα επίθεση της Ζαχάροβα στην Ελλάδα: Σας βοηθήσαμε με τις φωτιές πέρυσι και εσείς απελάσατε Ρώσους διπλωμάτες

Νέες βολές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Αφορμή για τη νέα επίθεση η απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας, την οποία η Ζαχάροβα συνδέει με την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα την ίδια περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως personae non gratae 12 μέλη διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας στην Ελλάδα, με τη Ζαχάροβα στην ανάρτησή της στο Telegram να συνδέει την 6η Απριλίου με την επίθεση των Ναζί το 1941, διερωτώμενη αν η επιλογή ήταν συμπτωματική ή επρόκειτο για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

«Το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας, με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας», ανέφερε επίσης η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», συνεχίζει η Ζαχάροβα, υπενθυμίζοντας την περσινή βοήθεια στην κατάσβεση των φωτιών με την αποστολή του θηριώδους αεροσκάφους Beriev αλλά και πυροσβεστών.


Πηγή