Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Νέα ημέρα έντασης ενάντια στους πλειστηριασμούς

Πιστοί στο ραντεβού τους οι διαδηλωτές ενάντια στους πλειστηριασμούς στις δύο μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ούτε σήμερα έλειψε η ένταση και οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών, συμβολαιογράφων και αστυνομίας.

Στο ειρηνοδικείο Αθηνών συλλογικότητες και μέλη πολιτικών οργανώσεων μπλόκαραν τη διαδικασία πλειστηριασμού μιας γκαρσονιέρας και μισού διαμερίσματος ιδιώτη, βγάζοντας έξω από την αίθουσα τους δύο συμβολαιογράφους.

Αψιμαχίες και πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό για τους πλειστηριασμούς στην είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Τσιμισκή, τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και υπήρξε μικρή ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισε.

Νέα πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονται ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών, στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις διαμαρτυρίες μπροστά στα υποκαταστήματα των Τραπεζών Πειραιώς και Ελλάδος, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν και πάλι πορεία με αφετηρία το Δικαστικό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους σταμάτησαν μπροστά στην Αlpha Βank επί της οδού Εγνατία και φώναξαν συνθήματα.

Νωρίτερα, λόγω της κινητοποίησής τους στα δικαστήρια, αποτράπηκαν οι πλειστηριασμοί ενός αγροτεμαχίου, μεταξύ ιδιωτών, ενός αγροτεμαχίου μεταξύ τράπεζας και ιδιώτη και ενός σπιτιού μεταξύ συζύγων. Σχετικά με το σπίτι πολύτεκνης οικογένειας που επρόκειτο να πλειστηριαστεί, ο δικηγόρος δήλωσε ότι δεν υπήρχε άδεια για να γίνει ο πλειστηριασμός, ενώ ο Ηλίας Σμηλιός, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ανέφερε ότι και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν έλαβε επίσημο εγγραφο ότι απέσυρε τον πλειστηριασμό η τράπεζα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του thestival

poreia2


Πηγή