Δευτέρα , 5 Οκτώβριος 2026

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δάσος στο χωριό Καλαμάκι Ζακύνθου

Περισσότερα από δέκα είναι πλέον τα ενεργά μέτωπα φωτιάς στη Ζάκυνθο, που καίγεται για τρίτη ημέρα, καθώς πριν λίγη ώρα μια νέα πυρκαγιά έκανε την εμφάνιση της, αυτή τη φορά σε δάσος στο χωριό Καλαμάκι. Στην φωτιά έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σήμερα έφτασαν στο νησί ακόμα 6 οχήματα με 20 άντρες, για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η πυροσβεστική δύναμη στη Ζάκυνθο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι που πνέουν στο νησί είναι ιδιαίτερα ισχυροί, κάτι που βοηθάει την εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ αντίθετα εμποδίζει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να απογειωθούν και να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Τώρα, επιχειρούν δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα, τύπου Ericsson, σε Αγαλά και Βασιλικό όπου υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, ενώ τέλος, στις Βολίμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την πυρκαγιά.

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 18χρονο που είχε πάνω από ένα κιλό κάνναβη και κοκαΐνη έξω από νηπιαγωγείο

Ένας 18χρονος συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ κοντά σε νηπιαγωγείο σε περιοχή των Συκεών, για …

Daily-News.GR