Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Νέες απειλές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Τη σκυτάλη στις δηλώσεις κατά της Ελλάδας, μετά το Casus Belli που υπενθύμισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πήρε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει δεύτερη παρενόχληση του ερευνητικού της σκάφους “Μπαρμπαρός”», τόνισε ο Ακάρ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu και η Daily Sabah.

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία δεν θα δεχτεί κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Το πλοίο μας συνεχίζει τις εργασίες τους και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρενόχληση».

Μιλώντας στο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει κανένα βιώσιμο σχέδιο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους.

«Δεν θα επιτρέψουμε δεύτερη παρενόχληση. Οι προετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα προστατέψουν τα συμφέροντα της Τουρκίας μέχρι το τέλος. Αναμένουμε οι γείτονές μας να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε πρόκληση», ανέφερε σχετικά.

Επίσης, αναφέρθηκε και στα 12 ναυτικά μίλια, λέγοντας εάν η απόφαση αυτή είναι ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας, τότε θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

«Ευχή μας είναι να μην παραβιάζουμε ο ένας τα δικαιώματα του άλλου, να σεβόμαστε τις συνθήκες και να σκεφτόμαστε», σημείωσε, για να διευκρινίσει πως προτιμά την αποφυγή εντάσεων.

localStorage.clear();


Πηγή