Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Νέες αποκαλύψεις για τον διαβόητο σεφ, κατά συρροή δολοφόνο στη Βρετανία

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τη δράση του Steven Port που πλέον φέρεται να είναι ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροήν δολοφόνους στη Βρετανία.

Ο 41 χρονος Port που εργαζόταν ως σεφ κατηγορείται πως από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2015, νάρκωσε, βίασε και ως συνέπεια των πράξεών του δολοφόνησε, τέσσερις άνδρες. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνολικά 29 αδικήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος συνολικά 12 ανδρών και, πέραν των δολοφονιών, αφορούν βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις. Ο κατηγορούμενος φέρεται πως του άρεσε να ναρκώνει νεαρούς γκέι με το αναισθητικό GHB και στη συνέχεια τους βίαζε και τους σκότωνε.

Πλέον ερευνώνται και άλλες υποθέσεις και αποκαλύπτεται ότι δεν αποκλείεται να εμπλέκεται σε 58 παρόμοιες υποθέσεις.

Στην περίπτωση της δολοφονίας του 23χρονου, Anthony Walgate, φοιτητή και μοντέλο που φέρεται να είναι ο δεύτερος άνδρας που βίασε ο Port, θύτης και θύμα, φαίνεται να γνωρίστηκαν μέσω ιστοσελίδας και ο πρώτος προσέφερε στον δεύτερο 800 λίρες για τον επισκεφθεί στο βράδυ στο σπίτι του (Στις 17 Ιουνίου 2014).

Ο νεαρός όμως φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για αυτό το ραντεβού και έστειλε σε φίλη του το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο δράστης και άλλες πληροφορίες λέγοντας της να τα χρησιμοποιήσει «σε περίπτωση που με σκοτώσουν».

Νωρίς το επόμενο πρωί, ο Port κάλεσε σε βοήθεια λέγοντας πως είδε έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος και σε μικρή απόσταση από το διαμέρισμά του.

Ο 21χρονος βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση GHB το οποίο και βρέθηκε ως ουσία μέσα σε ένα μπουκάλι που είχε στην τσάντα του ενώ ο Port υποστήριξε πως δεν γνώριζε καν το θύμα, στη συνέχεια ανασκεύασε λέγοντας πως έκανε σεξ μαζί του και πως ο Walgate με δική του πρωτοβουλία πήρε κάποιο σκεύασμα. Τέλος ανάφερε πως όταν επέστρεψε στο σπίτι τον βρήκε νεκρό, πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του.

Ο Port πάντως κατηγορείται πως δύο μήνες μετά σκότωσε άλλον έναν άνδρα, 22 ετών από τη Σλοβακία ακολουθώντας την ίδια μέθοδο ενώ κάποια στιγμή προσπάθησε να ενοχοποιήσει το τρίτο φερόμενο θύμα του ως ένοχο για τη δολοφονία του 22χρονου.

Ο Port «ψάρευε» ομοφυλόφιλους μέσω δημοφιλούς εφαρμογής για ραντεβού και στη συνέχεια τους καλούσε στο σπίτι του. Εκεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τους δηλητηρίαζε με υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ πετούσε τα πτώματα κοντά στο προαύλιο μιας εκκλησίας, στο ανατολικό Λονδίνο. Τα τέσσερα θύματα ήταν 23, 22, 21 και 25 ετών.


Πηγή