Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Νέες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο -Βομβαρδίστηκαν «υποδομές καίριας σημασίας» [εικόνες]

Οι σημερινές επιδρομές της Ρωσίας έπληξαν «υποδομές καίριας σημασίας» στην ουκρανική πρωτεύουσα και στα περίχωρά της, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν περίπου δεκαπέντε από τα είκοσι UAVs που κατευθύνονταν στο Κίεβο.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο είπε πως κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θάνατοι οι τραυματισμοί στα πλήγματα, διευκρινίζοντας πως στελέχη κοινωφελών υπηρεσιών εργάζονται σε διάφορες τοποθεσίες στις συνοικίες Σολομιάνσκι και Σεβτσενκίβσκι.

«Υπέστησαν ζημιές υποδομές καίριας σημασίας», ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram. «Μηχανικοί των εταιρειών του ηλεκτρισμού και της θέρμανσης εργάζονται για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση ως προς την παροχή», πρόσθεσε.

Φωτογραφία:Twitter
Φωτογραφία:Twitter
 Φωτογραφία:Twitter
Φωτογραφία:Twitter

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς επιτόπου μετέδωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στην κεντρική συνοικία Σεβτσενκίβσκι, που γίνεται συχνά στόχος αεροπορικών πληγμάτων.

Η συνοικία Σολομιάνσκι, στο δυτικό τμήμα του Κιέβου, είναι πολυάσχολος συγκοινωνιακός κόμβος, εκεί βρίσκονται σιδηροδρομικός σταθμός και το ένα από τα δύο πολιτικά αεροδρόμια της πόλης.

35 ιρανικά drones έστειλε η Ρωσία για να πλήξουν το Κίεβο, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, σήμερα χρησιμοποιήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας κάπου 35 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής τύπου Shahed, από τα οποία τα 30 καταρρίφθηκαν.

Ο Ολεξίι Κουλέμπα, ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια του Κιέβου —η οποία εκτείνεται σε προάστια, όχι στην ίδια την πρωτεύουσα— ανέφερε πως επλήγησαν υποδομές και κατοικίες. Κατά τις πληροφορίες του, τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως τα UAVs απογειώθηκαν από την ανατολική ακτή της Αζοφικής θάλασσας.

Η Αζοφική θάλασσα, στη νότια Ουκρανία, χαρακτηρίζεται πλέον «ρωσική λίμνη».

Σειρήνες της αεράμυνας ακούγονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας στο Κίεβο και στα προάστιά του. Οι αιθέρες του Κιέβου κρίθηκε πως ήταν καθαροί στις 05:50 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).


Πηγή