Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Γεωργαντάς -Στη θέση του αποπεμφθέντος Σπ. Λιβανού

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μέχρι σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αντικαθιστά τον αποπεμφθέντα Σπήλιο Λιβανό στη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Η ορκωμοσία του νέου Υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο στις 13:30.

Η θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν καλύπτεται.

Ο κ. Γεωργαντάς αναλαμβάνει τη θέση του Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος αποπέμφθηκε από τον πρωθυπουργό νωρίτερα σήμερα.

Αφορμή για την καρατόμηση Λιβανού ήταν το βίντεο με τις κυνικές αναφορές του νυν δημάρχου Σπάρτης και πρώην υπουργού του Κ. Καραμανλή, Πέτρου Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, ότι μοίραζαν σακούλες με λεφτά και γύρισαν το παιχνίδι των εκλογών.

Το βίντεο που έκαψε τον Σπήλιο Λιβανό: «Στις φωτιές της Ηλείας μοιράζαμε σακούλες με λεφτά σε όποιον μιλούσε ελληνικά»

Ο Μητσοτάκης καρατόμησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό -Όλο το παρασκήνιο και το τηλεφώνημα

Ο Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη όπου ελέχθησαν αυτά, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά χαμογελούσε, λέγοντας πως «έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά που κάνατε» και πως «ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα, υπολειπόμεθα»!

Οι απαράδεκτες δηλώσεις Δούκα, ενώπιον του Σπ. Λιβανού

Η «μοιραία» για τον κ. Λιβανό και εξαιρετικά ντροπιαστική, όπως εξελίχθηκε, σύσκεψη έγινε στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη, για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό. Εκεί, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και νυν δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, έκανε ενώπιον του Σπήλιου Λιβανού εξοργιστικές δηλώσεις. Το βίντεο αυτό έπεσε σήμερα στην αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τηλεφώνησε στον κ. Λιβανό και πήρε αμέσως την απόφαση για την καρατόμησή του.

Η «μοιραία» σύσκεψη στη Σπάρτη, με τον Π. Δούκα και δίπλα του τον Σπ. Λιβανό / Φωτογραφία: ilianews
Η «μοιραία» σύσκεψη στη Σπάρτη, με τον Π. Δούκα και δίπλα του τον Σπ. Λιβανό / Φωτογραφία: ilianews

Στο βίντεο -που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones- εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να καυχιέται για τα κατορθώματα του ιδίου και της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

  • «Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…», είπε ο κ. Δούκας.
  • «Όποιος έλεγε καλημέρα, έπαιρνε λεφτά, έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά», ακούγεται να… πλειοδοτεί κάποιος από τη σύσκεψη.
  • «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και να λέει «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα»… Και όλοι μαζί γελάνε.

Δείτε το βίντεο από το ilialive:

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς είναι από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη Βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης. Προηγουμένως, ο Γιώργος Γεωργαντάς διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς.

Ο κ. Γεωργαντάς, έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής , όπως τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα και πατέρας δύο παιδιών.


Πηγή