Τετάρτη , 30 Σεπτέμβριος 2026

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Καταιγίδες σε τρεις περιοχές -Ερχεται κύμα σκόνης

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με α. α. 6/2026 που εκδόθηκε το Σάββατο 14-02-2026 στις 11:30 π.μ. επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επισημαίνεται πως υπάρχουν διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο στις παραγράφους 1α και 1β.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και την Κυριακή το απόγευμα σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας χώρας.
    Πιο συγκεκριμένα:
    α. στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών απόψε τη νύχτα και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής 15-02-2026
    β. στην Ήπειρο έως και το απόγευμα της Κυριακής 15-02-2026
    γ. στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αύριο Κυριακή (15-02-2026) από τις προμεσημβρινές ώρες έως αργά το απόγευμα.
  2. Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής στο Ιόνιο (7 με 8 μποφόρ) και αύριο Κυριακή στο Αιγαίο (8 και στα ανατολικά του τμήματα 9 μποφόρ).
  3. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη ανατολική Ελλάδα και κυρίως στις νότιες και κεντρικές περιοχές της (Πελοπόννησο, Κρήτη, ανατολική Στερεά – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- Κυκλάδες και Εύβοια).

Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Πιερρακάκης: «Είμαστε δίπλα σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές στην περιφέρεια»

«Πίσω από κάθε σχολείο και κάθε δομή υγείας στην περιφέρεια υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν εκεί …

Daily-News.GR