Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει στο νέο κόμμα -Αδιανόητο να μη γίνει β’ γύρος» [βίντεο] | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προτάσσει τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα, λέγοντας πως στο όνομα του κόμματος θα περιλαμβάνεται αυτή η λέξη, ενώ θεωρεί «αδιανόητο» να μη γίνει β’ γύρος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ θα είναι μπροστά στο επόμενο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. «Και το όνομα και το σύμβολό μας, έχω πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα: Και ΠΑΣΟΚ και ήλιος και συμπαράταξη» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ».

«Αδιανόητο να μη γίνει β’ γύρος»

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ κλήθηκε να σχολιάσει την προτροπή του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Γιώργο Παπανδρέου να αποσυρθεί και να μη διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος, αλλά και για την απόφαση του δεύτερου να συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα.

Η απάντηση Ανδρουλάκη ήταν κατηγορηματική: «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητο να μη γίνει δεύτερος γύρος. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το Καταστατικό μας. Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές».

Απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, ο Ν. Ανδρουλάκης πρόσθεσε: «Καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν και αυτή την Κυριακή στις κάλπες. Ζητώ ισχυρή εντολή, για την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία της παράταξης».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα στελέχη του Λοβέρδου υπέρ Ανδρουλάκη -Καρανικόλας, Κωνσταντόπουλος, Γιαννακοπούλου, Κεφαλίδου

Ανδρουλάκης: «Fake news από Παπανδρέου, θέλω μια ειρηνική νίκη»

Τόνισε, μάλιστα, ότι στην επικοινωνία που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, η οποία -όπως υπογράμμισε- έγινε μετά την ανακοίνωση της απόφασης Λοβέρδου να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, του ζήτησε να συμβάλει και εκείνος ώστε να υπάρξει νέα δυναμική ώθηση των πολιτών για να συμμετάσχουν στις εκλογές και την επόμενη Κυριακή.

«Το πρωί, τηλεφώνησα σε όλους τους συνυποψηφίους μου, τους ευχαρίστησα για τον πολιτικό αγώνα που δώσαμε όλοι με αξιοπρέπεια και ενότητα και ζήτησα να καλέσουν και εκείνοι τους πολίτες στις κάλπες την Κυριακή», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «προσπάθησα να μιλήσω και με τον κ. Λοβέρδο, αλλά με ενημέρωσαν οι συνεργάτες του ότι θέλει να μιλήσουμε μετά την ανακοίνωση της απόφασής του για τον δεύτερο γύρο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτήθηκε εάν θεωρεί τη στήριξη Λοβέρδου στο πρόσωπό του «καλό ή κακό»…

«Οι πολίτες απέδειξαν ποιες είναι οι προτεραιότητές τους» απάντησε ο ευρωβουλευτής, τονίζοντας πως «δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε οι συνυποψήφιοι», αφού ο καθένας έχει τις θέσεις του.


Πηγή