Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Νίκος Μπίστης: Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από πρόεδρος του κόμματος μίλησε σήμερα ο Νίκος Μπίστης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο MEGA, ο Νίκος Μπίστης, σχολίασε και την ομόφωνη εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου ως «υπηρεσιακός» πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μπίστης: Δεν αποκλείεται ο οποιοσδήποτε

Ο Νίκος Μπίστης ξεκίνησε την κουβέντα, ζητώντας από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ψυχραιμία και πως με μεγάλη προσοχή και ευθύνη η Πολιτική Γραμματεία θα κυλήσει τις διαδικασίες γρήγορα αλλά όχι βιαστικά.

Εκλογές για πρόεδρο τον Σεπτέμβριο αποφάσισαν στον ΣΥΡΙΖΑ -Ποια πρόσωπα αναλαμβάνουν ρόλο στη Βουλή

Συγκρούσεις, διαφωνίες και μια παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ -Εκλογή νέου προέδρου τον Σεπτέμβριο

«Δεν μπορεί να είναι ακέφαλο το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Ο κόσμος ξέρει τις απόψεις αυτών που θα κατέβουν. Επίσης, εγώ δεν είμαι της άποψης πως τα κόμματα διαλύονται. Στις 15 και 16 θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες και θα γίνουν κάποιες δηλώσεις και θα πάρετε όλοι μία πρόγευση. Δεν αποκλείεται ο οποιοσδήποτε. Τέλος Αυγούστου θα γίνει διαρκές συνέδριο στο οποίοι θα γίνει συζήτηση και αντιπαράθεση των απόψεων. το καλό θα ήταν να γίνει ένα συμβούλιο. Εγώ πήγα στην Πολίτικη Γραμματεία με την άποψη να τελειώσουμε γρήγορα. Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος. Η άποψή μου είναι πως οι εκλογές κερδίζονται από το κέντρο αλλά όχι από το κέντρο. Η ΝΔ κέρδισε γιατί μπόρεσε να πάρει μεγάλο μέρος του κόσμου», είπε αρχικά.

«Ήταν μία βίαιη ενηλικίωση του κόμματος»

Ο Νίκος Μπίστης είπε πως σύμφωνα με το καταστατικό, θα έχουν το μοντέλο που εφαρμόστηκε από τα την αρχή, το οποίο θα είναι ανοιχτό, δηλώνει δηλαδή όποιος θέλει πως γίνεται μέλος του κόμματος. «Μακάρι να πάνε 170 αλλά εγώ δεν το νομίζω. Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση. Δεν νιώθω πως ο Τσίπρας τους παράτησε και έφυγε και του είπα πως ήταν μία ιστορική στιγμή. Ήταν μία βίαιη ενηλικίωση του κόμματος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ‘’τους έριξα στη θάλασσα, και έμαθαν να κολυμπούν’’. Νομίζω αυτό έγινε και εδώ, είπε ο Νίκος Μπίστης.


Πηγή