Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Δώρο Χριστουγέννων: Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Newsbeast

Να φέρουν άμεσα διάταξη στη Βουλή, με την οποία όλοι οι εργαζόμενοι να λάβουν το πλήρες δώρο των Χριστουγέννων που δικαιούνται με πλήρη κάλυψή του από το κράτος στις πληττόμενες επιχειρήσεις, ζητούν η Έφη Αχτσιόγλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Συγκεκριμένα, η τομεάρχης Οικονομικών και η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους ότι «η κυβέρνηση τους τελευταίους οκτώ μήνες έχει καταδικάσει την πλειονότητα των εργαζομένων να ζει με το επίδομα αναστολής των 534 ευρώ, και τους υπόλοιπους εργαζομένους σε εκ περιτροπής εργασία και μείωση μισθού λόγω του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που θεσμοθέτησε».

Σημειώνουν ότι «οι εργαζόμενοι που τέθηκαν από 7/11 σε αναστολή σύμβασης λόγω του δεύτερου λοκνταουν τελικά θα λάβουν μόνο 640 ευρώ από τα 800 που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης» και πως «ταυτόχρονα, με διάταξη νόμου η κυβέρνηση μείωσε το δώρο των Χριστουγέννων που θα λάβουν τόσο οι εργαζόμενοι σε αναστολή, όσο και οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, στη βάση του επιδόματος των 534 ευρώ και όχι του ονομαστικού μισθού τους, όπως δικαιούνται».

Κατόπιν αυτών και λαμβάνοντας υπόψη τις «δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και με δεδομένο ότι οι φετινές γιορτές θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις», όπως αναφέρουν, οι κ.κ. Αχτσιόγλου και Ξενογιαννακοπούλου καλούν τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας «να φέρουν άμεσα στη Βουλή διάταξη που να αποκαθιστά αυτήν την αδικία, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να λάβουν το πλήρες δώρο των Χριστουγέννων που δικαιούνται, με πλήρη κάλυψή του από το κράτος στις πληττόμενες επιχειρήσεις».


Πηγή