Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Να κάνουμε πικ νικ στα Βαρώσια

Να κάνουμε πικ νικ στα Βαρώσια – Newsbeast

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες προκλήσεις για τα κατεχόμενα στην Κύπρο, προτείνοντας πικ νικ στα Βαρώσια.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από την Τουρκία, ο Ερντογάν μιλώντας για την επίσκεψη στα κατεχόμενα της Κύπρου είπε: «η 15η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψή μας στη βόρεια Κύπρο.

Με αυτή την επίσκεψη ας συμμετάσχουμε και στις εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας και ταυτόχρονα ας κάνουμε και τα εγκαίνια του νοσοκομείου. Έτσι θα έχουμε ανταποδώσει και την επίσκεψή σας. Να τα κάνουμε όλα μαζί. Και μάλλον κ. Τσαβούσογλου λέω μπορούμε να κάνουμε ένα πικ νικ στα περίκλειστα Βαρώσια. Υπάρχει κάτι να μας εμποδίζει;»

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η λύση στο Κυπριακό είναι τα δύο κράτη.

Συγκεκριμένα τόνισε: «υπάρχουν ήδη δύο ξεχωριστοί λαοί, οι οποίοι έχουν ιδρύσει δύο ξεχωριστά κράτη αυτή τη στιγμή. Η βάση της λύσης, κατά την οποία οι δύο λαοί θα μπορούν να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο μέσα σε ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια, βασίζεται στις πραγματικότητες στο νησί.

Πιστεύω ότι τώρα η λύση των δύο κρατών πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μία ρεαλιστική προσέγγιση».

Ο Τατάρ δήλωσε από την πλευρά του ότι μια τουρκική πρόταση για τη διεξαγωγή μιας πενταμερούς άτυπης διάσκεψης μεταξύ Τουρκίας, ψευδοκράτους, Ελληνοκυπρίων, Ελλάδας και Ηνωμένων Εθνών είναι «η τελευταία ευκαιρία» για μια συμφωνία.

«Κατ’ εμάς είναι ρεαλιστική και εποικοδομητική η πρότασή σας για διάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει και η ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’ για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, το ζήτημα των υδρογονανθράκων είναι μια δοκιμασία ειλικρίνειας για την ε/κ πλευρά. Με τη στήριξή σας θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερες εξωτερικές επαφές, να εξηγήσουμε τα επιχειρήματά μας και να είμαστε πιο ορατοί στο διεθνές πεδίο», είπε ο Τατάρ.


Πηγή