Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΝΔ κατά κυβέρνησης για τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο

Eρώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για μη τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για την πάταξη του παράνομου διαδικτυακού τζόγου, κατέθεσαν 14 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζουν στον κ. Τσακαλώτο ότι παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του ενώπιον της Βουλής, για άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων, αυτό δεν συνέβη – και θέτουν ερωτηματικά «για την επί μακρόν αδράνεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο, παρά το γεγονός ότι ο παράνομος τζόγος διογκώνεται, ευνοώντας – σύμφωνα με τον πρωθυπουργό – ακόμα και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Όπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές, οι απορίες αυτές προστίθενται στην αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, ενώ την ίδια στιγμή, αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή η υπερφορολόγηση των έντιμων και συνεπών φορολογούμενων, όπως πρόσφατα παραδέχτηκε στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο της.

Οι βουλευτές καλούν κατόπιν τούτων τον υπουργό Οικονομικών, να απαντήσει μεταξύ άλλων: Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί. Αν υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές, και αν υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης – κι αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους;

localStorage.clear();


Πηγή