Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΝΔ: Ο λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τις ανυπόστατες κατηγορίες από τον Ερντογάν

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η ΝΔ με αφορμή τις κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας που εξαπέλυσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος από τον ΟΗΕ.

«Μάς προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ που εκδίδει δεκάδες ανακοινώσεις καθημερινά, δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τις ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας, που εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Σε τέτοιου είδους προκλήσεις σε βάρος της χώρας, θα αναμέναμε να υπήρχε ενιαίο μέτωπο και καθολική αντίδραση», αμαφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Αυστηρή απάντηση Δένδια στη χυδαία επίθεση Ερντογάν -Ψευδή τα στοιχεία, η Τουρκία δεν δικαιούται διά να ομιλεί

Μητσοτάκης σε πρωθυπουργό Ισραήλ: Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας υπονομεύει την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο

Οι νέες προκλήσεις Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών μεταναστών

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξαπέλυσε νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας με αφορμή το μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο για πρόσφυγες.

«Βλέπουμε ότι οι καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας έναντι των παράτυπων μεταναστών έχουν αυξηθεί. Ενώ η Τουρκία προσπαθεί να αποτρέψει θανάτους μεταναστών, η Ελλάδα συνεχίζει να τους απωθεί (pushback)», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και να ζητήσει παρέμβαση από την Ευρώπη και τον ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν, σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, είπε:

«Βλέπουμε ότι οι απωθήσεις των μεταναστών αυξάνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ εμείς, ως Τουρκία, αγωνιζόμαστε για να μην ξεβραστούν κι άλλα σώματα μωρών όπως του Αϊλάν, η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της.

Την περασμένη εβδομάδα, το 9 μηνών μωρό Asım και ο 4χρονος Abdülvahap πέθαναν με τις οικογένειές τους ως αποτέλεσμα της βύθισης των σκαφών τους από την ελληνική ακτοφυλακή. Είναι πλέον καιρός η Ευρώπη και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ να βάλουν τέλος στις φρικαλεότητες που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο Ταγίπ Ερντογάν έφερε μαζί του φωτογραφίες με βρέφη και τις παρουσίασε ως συνέπεια των ενεργειών της Ελλάδας στη θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι ακολουθεί «καταπιεστικές πολιτικές κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας».

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να βάλει τέλος «στις διώξεις των Τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσει επίσημα την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου το συντομότερο δυνατό».

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη», πρόσθεσε.


Πηγή