Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Νεπάλ-Αεροπορική τραγωδία: Η συγκυβερνήτης ήταν χήρα πιλότου που σκοτώθηκε το 2006!

Η συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Yeti Airlines που συνετρίβη την Κυριακή στο Νεπάλ ήταν η χήρα ενός πιλότου της ίδιας αεροπορικής εταιρείας, που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 16 χρόνια!

Η Άνιου Κατιγουάντα εντάχθηκε στο δυναμικό της Yeti Airlines το 2010 ακολουθώντας τα βήματα του συζύγου της, Ντίπα Ποκρέλ που είχε προσληφθεί στην αεροπορική εταιρεία του Νεπάλ, αλλά σκοτώθηκε όταν το μικρό επιβατικό αεροσκάφος, που πιλοτάριζε, κατέπεσε λίγα λεπτά πριν την προσγείωσή του. Η Κατιγουάντα ήταν συγκυβερνήτης του αεροπλάνου που απογειώθηκε από την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού και συνετρίβη καθώς πλησίαζε την πόλη Ποκάρα την Κυριακη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 68 επιβαίνοντες στο φονικότερο αεροπορικό δυστύχημα εδώ και τρεις δεκαετίες στη χώρα των Ιμαλαϊων.

Συντρίμμια του αεροσκάφους που συνετρίβη κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ
Συντρίμμια του αεροσκάφους που συνετρίβη κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ / Φωτογραφία: AP Photo

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί επιζώντες από τους 72 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροπλάνο. «Ο σύζυγός της, Ντιπάκ Ποκρέλ, σκοτώθηκε το 2006 στη συντριβή ενός αεροσκάφους Twin Otter της Yeti Airlines στη Τζάμλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της νεπαλέζικης αεροπορικής εταιρείας, Σουνταρσάν Μπαρταούλα, αναφερόμενος στη συγκυβερνήτη. «Χρηματοδότησε την εκπαίδευσή της ως πιλότου με την αποζημίωση που πήρε από την ασφαλιστική εταιρεία μετά τον θάνατο του συζύγου της».

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά -Επιχείρηση για να ανασύρουν τα πτώματα

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Το ανατριχιαστικό βίντεο από την καμπίνα επιβατών που εξετάζουν οι Αρχές

Πιλότος με πτητική εμπειρία άνω των 6.400 ωρών η Κατιγουάντα είχε πετάξει πολλές φορές από το Κατμαντού προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, την Ποκάρα, είπε ο Μπαρταούλα.

Διασώστες μεταφέρουν τη σορό ενός εκ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Νεπάλ
Διασώστες μεταφέρουν τη σορό ενός εκ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Νεπάλ / Φωτογραφία: AP Photo

Η σορός του Καμάλ Κέι Σι, κυβερνήτη της μοιραίας πτήσης, που είχε πτητική εμπειρία 21.900 ωρών, βρέθηκε, αλλά όχι εκείνη της Κατιγουάντα. Το αεροσκάφος ATR-72, στο οποίο ήταν συγκυβερνήτης η άτυχη γυναίκα, έγειρε στο ένα πλευρό προτού συντριβεί σε φαράγγι κοντά στο αεροδρόμιο της Ποκάρα και τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου εντοπίστηκαν τη Δευτέρα και ίσως ρίξουν φως στα αίτια της συντριβής ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικά δυστυχήματα ή πτώσεις ελικοπτέρων από το 2000 στο Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του πλανήτη, περιλαμβανομένου του όρους Έβερεστ και οι αιφνίδιες μεταβολές του καιρού μπορεί να αποβούν μοιραίες.


Πηγή