Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ντι Μάιο: Δεν θα μεταβάλουμε τα βασικά μεγέθη στον προϋπολογισμό μας

Μεγαλύτερη προθυμία να διαπραγματευθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα επιδείξει η ιταλική κυβέρνηση, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Λουίτζι ντι Μάιο, δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει τα βασικά μεγέθη που έχει προβλέψει και συμπεριλάβει στο σχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2019.

«Στόχος μας δεν είναι να αρχίσουμε πόλεμο με την Ευρώπη, θέλουμε όμως να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας (προς τους ψηφοφόρους)», δήλωσε ο Ντι Μάιο στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα La Repubblica, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας και αναμεταδίδεται από το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094545114-0’); });

Η κυβέρνηση συμμαχίας της Ιταλίας, στην οποία συμμετέχουν το M5S και το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα του Βορρά, δεν θέλει η χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

«Πιθανή παραίτηση του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων»

Παράλληλα, όπως γράφει η εφημερίδα Corriere Della Sera, ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πάολο Σαβόνα, εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, λόγω της διένεξης με την Ε.Ε. για τον ιταλικό προϋπολογισμό.

Η εφημερίδα επικαλείται για την πληροφορία αυτή, υπουργό που δεν κατονομάζει και ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις της Λέγκας. Το Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Σαβόνα, αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή