Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Ντου» της ΕΛ.ΑΣ σε 21 συνδέσμους οπαδών: Κατασχέθηκαν ρόπαλα, καπνογόνα, κροτίδες -Οι 12 δεν είχαν άδεια

Σαρωτικούς ελέγχους σε 21 γραφεία συνδέσμων οπαδών πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, χθες, Παρασκευή, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων και παρουσία εκπροσώπων Δικαστικής Αρχής,  πραγματοποίησαν έρευνες σε 21 συνδέσμους οπαδών αθλητικών σωματείων, στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε τρία γραφεία συνδέσμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών (ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες, σιδερογροθιά). Συνελήφθησαν οι προσωρινά υπεύθυνοι των εν λόγω Συνδέσμων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπρόσθετα, από αρμόδια κλιμάκια των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας των ανωτέρω γραφείων και διαπιστώθηκε ότι 12 εξ αυτών δεν είχαν άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Θεοδωρικάκος: Εντατικοποίηση ελέγχων και αυστηροποίηση ποινών

Τους ελέγχους είχε προαναγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι «έχουν ήδη κλείσει 11 σύνδεσμοι» και πως είχαν προγραμματιστεί 18 επιπλέον έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα. Εν τέλει, οι έρευνες εστιάστηκαν σε 21 συνδέσμους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η πολιτεία έχει ήδη κινητοποιηθεί και τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για περαιτέρω μέτρα που προβλέπουν αυστηροποίηση των ποινών και εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να συστρατευθούν και οι ίδιες ομάδες απέναντι στα φαινόμενα οπαδικής βίας.

«Δεν επιτρέπεται να πιστεύει κανείς ότι το να διαθέτει τέτοιους χούλιγκαν είναι δύναμη για την ομάδα του. Είναι ντροπή για την ομάδα του. Οι ομάδες μπορούν να κερδίζουν τους αγώνες μέσα στο γήπεδο και να χαίρονται να βλέπουν οικογένειες να πηγαίνουν στο γήπεδο και όχι ανθρώπους που ετοιμάζονται να γίνουν δολοφόνους από τα 20 χρόνια τους. Για αυτό έχουμε απευθύνει κάλεσμα στους παράγοντες των ομάδων για ενότητα και συστράτευση», είπε.


Πηγή