Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Ντόναλντ Τραμπ: Οπαδοί του συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν εν αναμονή της δίκης [βίντεο]

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ήδη οι υποστηρικτές του έχουν κατακλύσει τους δρόμους έξω από το κτίριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει επίσημα ο πρώτος πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτιών που θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις. Η διαδικασία της δίκης αναμένεται να είναι σύντομη και να αποτελεί σχεδόν «ρουτίνα», ωστόσο αντιπροσωπεύει μια ιστορική -όσο και σουρεαλιστική- στιγμή στην ιστορία των ΗΠΑ.

Περίπου 55.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι γύρω από δικαστήριο του Μανχάταν ενόψει της εμφάνισης του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα (21:15 ώρα Ελλάδος). Παρόλα αυτά, οι υποστηρικτές του -αλλά και αρκετοί επικριτές- έχουν συγκεντρωθεί έξω από κτίριο, κρατώντας σημαίες και πανό υπέρ του Αμερικανού πρώην προέδρου.

Υπάρχουν, επομένως, ανησυχίες ότι μπορεί να προκληθούν επεισόδια στην περιοχή του Μανχάταν λόγω της κατάστασης. Πάντως, το γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες απειλές για τη σημερινή προσαγωγή του πρώην προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του γραφείου του δημάρχου, Φάμπιεν Λέβι, είπε ότι οι προηγούμενες δηλώσεις του Άνταμς σχετικά με την ύπαρξη απειλών πριν από τη δίκη και την ετοιμότητα του NYPD να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση εξακολουθούν να ισχύουν. «Ενώ μπορεί να υπάρχουν κάποιοι ταραξίες που σκέφτονται να έρθουν στην πόλη μας αύριο, το μήνυμά μας είναι σαφές και απλό: Ελέγξτε τον εαυτό σας», είπε.

Ο Τραμπ σκοπεύει να μιλήσει στους δημοσιογράφους πριν τη δίκη, παρά τις προειδοποιήσεις των συμβούλων του

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Τραμπ αναμένεται να κάνει μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη δικαστική αίθουσα, παρά το γεγονός ότι οι σύμβουλοί του φέρεται να τον έχουν προειδοποιήσει πως τυχόν σχόλια μπορούν να διακινδυνεύσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της υπόθεσής του.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ θα απαγγελθούν κατηγορίες σχετικά με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ θα επιστρέψει στη Φλόριντα και θα μιλήσει από την κατοικία του, στο Μαρ-α-Λάγκο, στις 03.15 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας).


Πηγή