Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ξάνθη: Ένοπλοι ξυλοκόπησαν άγρια ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν -Του άρπαξαν 40.000 ευρώ

Ένας 84χρονος νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, έχοντας ξυλοκοπηθεί άγρια από ενόπλους που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Οι ένοπλοι δράστες τα ξημερώματα της Τρίτης (24/01), μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στο 1ο χλμ Ξάνθης – Πόρτο Λάγους (στην οικία διέμεναν τέσσερις ημεδαποί) έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση βίας και απειλής με κυνηγετικά όπλα, χτυπώντας με αγριότητα τον 84χρονο κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από 40.000 ευρώ και χρυσαφικά.

Οι δράστες σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Χantinea.gr στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ο 84χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Τα κλοπιμαία των δραστών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Α.Δ. Ξάνθης, «αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, τιμαλφή, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα ρολόι και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση».

Όπως τονίζεται στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχαν οι δράστες, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί τον Δεκέμβριο του 2022 και κατασχέθηκε.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση για την ταυτοποίηση των αδίστακτων ληστών.

Τρόμος για την αγριότητα των δραστών

Η αγριότητα των δραστών έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία, που ζητάει από την αστυνομία ενίσχυση της παρουσίας της. Κάποιοι δηλώνουν απροστάτευτοι και τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα, η εγκληματικότητα οργιάζει με όλο και περισσότερες ληστείες.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, για την ακρίβεια, είχε σημειωθεί μια ακόμη ένοπλη ληστεία σε σπίτι στη Φελώνη, με τους δράστες να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, ενώ οι Αστυνομικοί διερευνούν όλα τα σενάρια και δεν αποκλείεται οι δύο ληστείες να συνδέονται.


Πηγή